• De top-3 van de VVD, v.l.n.r. André van der Leest, Hanneke van der Leun en Huib Zevenhuizen
• De top-3 van de VVD, v.l.n.r. André van der Leest, Hanneke van der Leun en Huib Zevenhuizen Foto: Aangeleverd

Hanneke van der Leun lijsttrekker VVD Vijfheerenlanden

Algemeen 456 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Hanneke van der Leun is gekozen tot lijsttrekker voor de VVD bij de komende gemeenteraadsverkiezing in de fusiegemeente Vijfheerenlanden. Zij is momenteel fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Zederik.

Van der Leun werd gekozen tijdens een druk bezochte ledenvergadering in Fort Everdingen.

Een onafhankelijke kandidaatstellingscommissie heeft de afgelopen maanden veel gesprekken gevoerd met de diverse kandidaten. Uitgangspunt van de commissie was een evenredige vertegenwoordiging van de kandidaten over de diverse gebieden in het Vijfheerenlanden-gebied. Ook heeft de commissie gekeken naar ervaring in de politiek en gezocht naar nieuw talent.

Uit deze inventarisatie werd een groslijst samengesteld, die tijdens de algemene ledenvergadering aan de leden is voorgelegd. 

Trots
CDA, ChristenUnie en D66 in de Vijfheerenlanden kozen al eerder een vrouwelijke lijsttrekker. Van der Leun heeft recentelijk gepleit voor meer vrouwen in de Vijfheerenlandense politiek. "Ik ben trots dat ik gekozen ben tot lijsttrekker van deze prachtige club mensen. Uiteraard heb ik er veel zin in om samen met dit team ons in te zetten. We gaan ons inzetten om van de Vijfheerenlanden een gemeente te maken waarin alle kernen hun identiteit behouden en waar het prima leven is. Waar het fijn wonen is en waar ondernemers de ruimte krijgen."

Tweede op de lijst staat Huib Zevenhuizen ( Vianen), gevolgd door André van der Leest (Leerdam), Dick Barelds (Vianen ), Thijmen Peter de With (Zederik ), Nald Rietbergen (Leerdam), Bart de Jong (Zederik), Siebolt Nieuwenhuis (Vianen), Cees Veth (Zederik) en Johan den Braven (Leerdam).

Verder besloot de vergadering een moderne verkiezingscampagne te gaan voeren met gebruik van social media, zoals Facebook. Binnenkort zal een website worden gelanceerd met informatie, verkiezingsprogramma, interviews met kandidaten en gefilmde items. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden