• V.l.n.r. Mariska, Danny, Alex en Esther.
• V.l.n.r. Mariska, Danny, Alex en Esther. Foto: Janneke Boogaard

Veerhuys in andere, net zo vertrouwde handen

Algemeen 3.796 keer gelezen

LEERDAM • Danny en Mariska Molders zijn vanaf maandag de nieuwe eigenaren van restaurant 't Veerhuys in Leerdam.

Alex en Esther Leenen geven na negen jaar het stokje over. "We kregen de kans om een hotel in Spanje over te nemen. Dat aanbod komt voor ons op een goed moment: onze kinderen zijn nu acht en vijf", vertelt Alex. Het paar besloot ervoor te gaan en gaf Danny het eerste recht om de zaak over te nemen. Hij werkt sinds bijna zes jaar in het restaurant naast het Hofje.

Jongensdroom
"Natuurlijk komt er heel wat op je af als je zo'n vraag krijgt, maar een eigen zaak is wel altijd een jongensdroom geweest", glundert Danny, die sinds zijn zestiende in de horeca werkt en verschillende bedrijven in de wijde omtrek verkende. Hij komt uit de streek, net als zijn vrouw Mariska, die tot nu toe als leidinggevende in de Lingebolder werkte en nu achter de schermen gaat meewerken in 't Veerhuys.

Goed op de kaart
Alex: "Dat zij bekende gezichten zijn voor veel mensen, maakt het voor hen makkelijker dan negen jaar geleden voor ons. Het was knokken om het restaurant op de kaart te zetten. Dat is heel goed gelukt. We staan opnieuw in de Terras Top 100 van Misset Horeca en scoren goed bij Tripadvisor."

Gastvrij en vers
De succesformule? "Gastvrijheid staat bij 't Veerhuys op één. En we bieden voor ieder wat wils: van een pannenkoek of kop tomatensoep tot een luxe proeverij, en dat voor een zacht prijsje. De keuken is klein; dat werkt niet altijd makkelijk, maar het voordeel voor de gasten is dat alles vers is, want we hebben geen ruimte voor voorraden. Die sfeer en kwaliteit gaat mensen opvallen", weet Alex. Niet zonder trots vervolgt hij: "De bank schaarde de overdracht in de categorie van de Champions League."

Danny haakt in: "In de Champions League komen is een uitdaging, maar erin blijven ook. Daar gaan wij vol voor. Zeker dit eerste seizoen gaan we dan ook geen grote veranderingen doorvoeren."

Nieuwe kansen
Alex en Esther blijven de eerste maanden op de achtergrond aanwezig. Op hun beurt worden zij gaandeweg ingewerkt in het hotel in Zuid-Spanje. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus voor twee bevlogen horecaparen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden