Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM

Geldermalsen actief aan de slag met sluipverkeer in Beesd

  •   236 keer gelezen

BEESD • De verkeerslichten die bij de wegen rondom Beesd waren geplaatst om het sluipverkeer te ontmoedigen, zijn weer verwijderd. Dit na een gezamenlijke evaluatie van gemeente Geldermalsen en omwonenden die zich hebben verenigd in de werkgroep 'Sluipverkeer Beesd'. De tijdelijke verkeerslichten hadden niet het gewenste effect. 

In overleg met de omwonenden zijn er afspraken gemaakt over enkele alternatieve maatregelen om toch de overlast zoveel mogelijk te beperken. Nog voor de zomervakantie wil Geldermalsen snelheidremmende maatregelen op de Schuttersweg aanbrengen, borden aanbrengen die bestuurders bewuster moeten maken van hun snelheid én borden die erop wijzen dat er in het Rumptse buitengebied - sluipverkeer vanuit Waardenburg richting Beesd - alleen bestemmingsverkeer is toegestaan. 

De gemeente gaat overleggen met Veilig Verkeer Nederland over andere mogelijke aanvullende maatregelen. Zoals intensieve handhaving van de snelheid of het organiseren van een actie om extra aandacht te vragen voor de overlast die sluipverkeer veroorzaakt. 

In het najaar volgt er nog een onderzoek naar de haalbaarheid van het plaatsen van verkeerslichten eventueel gecombineerd met een dynamisch afsluiting, gekoppeld aan de filegegevens van de A2. Dit betekent dat het systeem alleen werkt zodra er filevorming optreedt op de A2. Ook wil de gemeente onderzoeken of het mogelijk is om van de Schuttersweg een 30 kilometer-zone te maken. En mogelijk de grens van de bebouwde kom op de Dr. A. Kuyperweg in noordelijke richting op te schuiven.

Op de planning voor het jaar 2019 staan de revitalisering van het bedrijventerrein Homburg en de reconstructie van de Dr. A. Kuyperweg als 30 kilometer-zone. Beide projecten zullen ook hun bijdrage leveren aan het verminderen van het sluipverkeer. 

Met de bewoners is afgesproken dat er geen 'waterbedeffect' mag ontstaan. Dus geen grote wijzigingen in verkeersstromen die dan op andere routes weer tot veel overlast leiden. 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten