Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Glassdance 2017.
• Glassdance 2017. (Foto: Hans van Vrouwerf)

Leerdam kijkt uit naar tweede editie Glassdance

  •   351 keer gelezen

LEERDAM • Bekende dj's en muzikanten met een Leerdamse link staan vrijdag (22 juni) op het podium van Glassdance. Ze doorbreken leeftijds- en cultuurgrenzen, bleek vorig jaar tijdens de eerste editie.

Nieuw dit jaar is onder meer The Course. Bij velen roepen hits als 'Ain't nobody' en 'Ready or not' nostalgische gevoelens op, maar weinigen weten dat ze gezongen werden door de Leerdamse Dewi Verkerk-Lopulalan.

Weerzien
"Het succes met The Course was groot, maar stopte plotseling toen Vincent een writer's block kreeg", vertelt Dewi. Producer/dj Vincent Hendriks is in het Leerdamse muziekwereldje ook geen onbekende, dus The Course verheugt zich op het weerzien met de glasstad. Dewi: "Ik woon niet meer in Leerdam, maar voel me een echte Leerdamse. Vorig jaar kon ik niet bij Glassdance zijn, die schade gaan we nu inhalen!"

Eigen stad
Van een andere generatie, maar vorig jaar wél present bij de eerste editie, is twintiger Simon Kidzoo (Swenno Hoogerwaard). Hij draait normaal vooral in de grote steden en vloog onlangs nog naar Cyprus, maar, biecht hij op: voor zijn optreden in Leerdam was hij vorig jaar 'zelfs een beetje zenuwachtig'. "Je moet jezelf toch een soort van bewijzen tegenover je eigen stad. Daarom was het mooi om te zien dat het publiek aardig los ging in het bijzijn van mijn vrienden en familie. Erg leuk!"

Saamhorigheid
Als hij de sfeer tijdens Glassdance in één woord moet omschrijven, is dat: saamhorigheid. "Allerlei culturen van jong tot oud bij elkaar, iets waar we trots op mogen zijn. Hopelijk is dat dit jaar weer hetzelfde, zodat we met z'n allen het festival naar een hoger plan kunnen tillen en in de toekomst nog meer kunnen organiseren. Naar mijn idee is dat een te lange tijd te weinig gebeurd."

Transfer Solutions
Ook Erwin Kooijman, één van de organisatoren van Glassdance, kijkt met een warm gevoel terug op de eerste editie. Het was dan ook al snel duidelijk dat er een vervolg zou komen. Gelukkig is het ook financieel rondgekomen. "We zijn heel blij dat het Leerdamse bedrijf Transfer Solutions hoofdsponsor wilde worden. Niet alleen van Glassdance, maar ook van het zomerfestival in augustus."

Praktische informatie
Het gratis festival vindt op 22 juni plaats op de parkeerplaats van de glasfabriek aan de Lingedijk. Het begint om 18:00 uur. Kooijman: "Het zou leuk zijn als het plein meteen al volstroomt. Leerdamse horeca-ondernemers zorgen voor van alles te eten, dus dat kan het probleem niet zijn."

Naast The Course en Simon Kidzoo bestaat de line up uit Bruze d'Angelo, Yesim, Oakmadness, Ron Stutz, Djecker, Tunebased en Mc Magic.

Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook-pagina van Glassdance.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten