Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Supermarkt Coop verhuisde in 2016 binnen Waardenburg.
• Supermarkt Coop verhuisde in 2016 binnen Waardenburg. (Archieffoto: Wim de Bruijne)

Ontwikkelaar rekent plan Waardenburg opnieuw door

  •   287 keer gelezen

WAARDENBURG • Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling uit Schaijk wil 49 eengezinswoningen en twintig zorgappartementen bouwen achter de Coop in Waardenburg. Maar de zorgwoningen tellen mee in het totaal aantal huizen dat in de gemeente gebouwd mag worden en daarom ziet Neerijnen dit deel van het plan niet zitten.

"We gaan kijken of we het plan zonder zorgwoningen kunnen realiseren", zegt projectontwikkelaar Jeremy Mans van Van der Heijden. "Dat is wel jammer, want wij denken dat er wel vraag is naar deze woningen."

Thuiszorg
Er zijn nog geen uitgewerkte tekeningen, maar de gedachte was om woningen van maximaal vijftig vierkante meter te bouwen voor mensen met een hulpvraag die via thuiszorg kan worden ingevuld. Die zorg valt in een lichte categorie en daarom tellen de appartementen mee als gewone woningen. 

Sociale sector
De 49 eengezinswoningen zijn ook nog niet in detail ontworpen, maar Van der Heijden gaat uit van één of twee bouwlagen met kap. Ongeveer zeventien daarvan moeten in de sociale huur- of koopsector vallen. Daarvan mogen er zes niet duurder zijn dan 170.000 euro, de rest mag maximaal 186.000 euro gaan kosten.

Rekenen
Bij Van der Heijden wordt druk gerekend of dit allemaal haalbaar is. "De gemeente wil graag goedkope woningen, maar de kwaliteit moet ook goed zijn. We kunnen wel huizen bouwen met maar één slaapkamer, maar die zijn veel minder goed verkoopbaar."

Gasloos
Het project is één van de eerste waarbij de gemeente gasloos bouwen verplicht stelt. Ook moet nog gekeken worden naar de aansluiting van de Vergt - de straat langs de Coop - op de Steenweg. Door de huizen wordt het daar drukker en dus mogelijk onveiliger en onoverzichtelijker.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten