Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Femke van Esch

Twaalfde editie van openluchtdienst van Leerdam Praise

  •   362 keer gelezen

LEERDAM • Leerdam Praise organiseerde afgelopen zondag voor de twaalfde keer een openluchtdienst. Een kleine 650 mensen bezocht deze kerkdienst op het Dr. Reilinghplein met als thema 'Hoopvolle toekomst'.

De spreker dit jaar was Jan van den Berg. Vanwege zijn werk voor de christelijke hulporganisatie ZOA komt hij vaak in aanraking met mensen die een hopeloze toekomst lijken te hebben. Tijdens die dienst sprak Van den Berg over het verhaal van Night, een vrouw die met haar zeven eigen kinderen en vier nichtjes gevlucht is uit Zuid-Sudan. Haar broer werd voor haar ogen vermoord. Nu verblijft ze in een kamp in Uganda en kijkt elke dag uit naar haar man die achtergebleven is in Zuid-Sudan en waar ze al drie jaar niets van gehoord heeft. Het geloof geeft haar steun en hoop.

Van den Berg wilde met dit verhaal de bezoekers van de dienst inspireren om ook hoop te houden in elke omstandigheid. De Leerdam Praise band zorgde voor de muzikale begeleiding. De aanwezige doventolk zette de liederen en woorden om in gebaren. Na afloop bleven veel bezoekers nog wat drinken en napraten. Op de Facebook-pagina en site staan foto's en video's van de dienst.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
reageer als eerste
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK