• Het walking football-team van vv Beesd.
• Het walking football-team van vv Beesd. Foto: aangeleverd

Voetbalvereniging Beesd gestart met walking football

Algemeen 577 keer gelezen

BEESD • Het was woensdagochtend druk op het kunstgrasveld van vv Beesd. Een groot aantal senioren nam vol enthousiasme deel aan de eerste training walking football. Een mooie combinatie van in beweging zijn en onderlinge sociale contacten aanhalen.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze nieuwe voetbalvorm, waarbij in een stevig wandeltempo op een kwart veld wordt gespeeld. Een ideale activiteit voor senioren, die regelmatig een balletje willen trappen om hun gezondheid te verbeteren en opnieuw de gezelligheid van het voetbal willen beleven.

George Wakkermans, voetbalicoon van vv Beesd, vroeg zijn voetbalmaten van vroeger of zij het leuk vonden om weer een balletje te trappen met elkaar. Iedereen was meteen enthousiast. De leeftijd van het team op het veld varieert van 57 tot 88 jaar. Na een uitgebreide warming-up werden woensdagochtend oefeningen met de bal gedaan. Voorzitter Max Kroeze van de voetbalclub is blij met dit initiatief. "Voetbalvereniging Beesd wil onderdeel zijn van de samenleving en zich graag inzetten voor inwoners van alle leeftijden. Door ruimte te bieden voor walking football wordt de accommodatie ook overdag gebruikt, waardoor de velden en kantine nog efficiënter worden benut. Ook draagt dit initiatief bij aan de vitaliteit van senioren en vormen zij een mooi voorbeeld voor de jeugd." Mensen die ook interesse hebben om een potje mee te voetballen, kunnen vrijblijvend langskomen op een training. Deze is wekelijks op de woensdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur, inloop vanaf 09:30 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij George Wakkermans via 06-51230496. Andere voetbalverenigingen die willen starten met walking football kunnen contact opnemen met Gillian Franje via 06-52848235.

De gemeente Geldermalsen ondersteunt dit initiatief in het kader van de campagne 'Jongeren op gezond gewicht' (JOGG). Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar walking football is een onderdeel van de aanpak om de jeugd ook via hun omgeving te stimuleren om meer in beweging te zijn. JOGG is een landelijke campagne voor een gezondere leefomgeving voor de jeugd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden