• Bestuur SchuldHulpMaatje West Betuwe bij notariskantoor Van der Veer.
• Bestuur SchuldHulpMaatje West Betuwe bij notariskantoor Van der Veer. Foto: aangeleverd

Stichting SchuldHulpmaatje West Betuwe ziet levenslicht

Algemeen 532 keer gelezen

REGIO • Stichting ScHulp Lingewaal en stichting Schuldhulp Geldermalsen zijn onlangs samengegaan in de stichting SchuldHulpMaatje West Betuwe. 

Beide organisaties werkten in het gebied van de toekomstige gemeente West Betuwe om mensen met schulden of dreigende financiële problemen uit de brand te helpen. Met het oog op de gemeentelijke fusie hebben de stichtingen besloten om ook samen te gaan. De bijna dertig vrijwilligers gaan onder de vlag van stichting SchuldHulpMaatje West Betuwe door met hun hulpverlening. De zogenaamde 'maatjes' zijn hiervoor gecertificeerd, er zijn zelfs ook maatjes met specifieke kennis voor schulden bij jongeren. Uitgangspunt bij stichting SchuldHulpMaatje West Betuwe is het bieden van laagdrempelige hulp, de aanpak is aanvullend op de hulp vanuit reguliere instanties. 

Voor de kosten van onder andere opleiding en certificatie krijgt de stichting een bijdrage van de gemeente en sommige diaconieën en caritasinstellingen in de gemeente waarin hulp geboden wordt. SchuldHulpMaatje West Betuwe is lid van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje, deze vereniging is ooit in het leven geroepen op initiatief van kerkelijke organisaties. Meer informatie is te verkrijgen via coordinator@shmwestbetuwe.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden