Afbeelding

Oranje Fonds steunt dorpshuis EMM

Algemeen 405 keer gelezen

ASPEREN • Dorpshuis EMM in Asperen krijgt 40.000 euro van het Oranje Fonds om nieuw interieur aan te schaffen.

Dorpshuis EMM - oudste dorpshuis van Nederland - ondergaat op dit moment een grondige make-over. Zo worden de ramen aan de straatkant doorgetrokken naar beneden, waardoor het binnen een stuk transparanter en lichter oogt. Bij de ingang komen schuifdeuren, vooral handig voor bezoekers in een rolstoel. De renovatie moet de ontmoetingsplek voor het dorp groter en toegankelijker maken. Ook komen er meer faciliteiten om maatschappelijke en welzijnsactiviteiten mogelijk te maken. Zo kan het dorpshuis zich ontpoppen tot een knooppunt binnen de woonservicezone in Asperen.

Na de heropening zal het dorpshuis op alle weekdagen ook overdag geopend zijn, waar alle Aspenaren in de - mede door het Oranje Fonds gefinancierde nieuwe Dorpskamer aan de leestafel een krantje kunnen lezen, een praatje maken en een kop koffie kunnen drinken. Ook is er een nieuwe ruimte gemaakt voor activiteiten in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Na de zomer moet de verbouwing klaar zijn, dan is er ruimte voor alle bestaande én nieuwe activiteiten.


Dat het Oranje Fonds het dorpshuis Asperen een warm hart toedraagt blijkt uit eerdere giften en het werkbezoek in 2010 dat de beschermheer van het fonds, kroonprins (toen nog) Willem-Alexander, aan het dorpshuis bracht. De directeur Oranje Fonds, Ronald van der Giessen, gaf daarbij aan dat de activiteiten van het dorpshuis de mensen bij elkaar brengt en de saamhorigheid vergroot, precies waar zijn fonds zich voor inzet.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven, die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn en begrip krijgen voor elkaar. Het fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door vrienden en bedrijven.


q www.dorpshuis-asperen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden