• Glaskunstenaar Bernard Heesen aan het werk.
• Glaskunstenaar Bernard Heesen aan het werk. Foto: Jurian den Besten

Dubbelexpositie van Jurian en Dini

Algemeen 836 keer gelezen

LEERDAM • In verpleeghuis Lingesteyn vindt momenteel een expositie plaats van Jurian den Besten en Dini Vlot. Hun werk is nog tot eind juni te bewonderen in de Rivas-locatie aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam.

Leerdammer en fotograaf Jurian den Besten is gefascineerd door glasblazen en dat is in foto-expositie 'Glass & The City' ook te zien, zijn liefde voor portretfotografie, glasblazen en straatfotografie komt hierin tot uiting. In deze expositie zijn onder andere portretten te zien van bekende glasblazers, zoals Bernard Heesen, Emil Kováç, Geir Nustad en Gert Bullée. De foto's zijn afgedrukt op forex, geborsteld aluminium en acrylglas.

Dini Vlot is in 2003 begonnen met het tekenen van houtskool- en pentekeningen. Daarna volgde aquarellen en sinds 2012 is dit uitgegroeid tot schilderen. Met haar liefde voor dieren heeft ze in het schilderen van landelijke schilderijen haar passie en eigen stijl gevonden. "Het is voor mij gelukt als de vacht van een schaap bijna voelbaar zacht is en de ogen van een vos sluw en onvoorspelbaar. Ik haal mijn inspiratie uit foto's van natuurgebieden", zegt Dini.

In Lingesteyn zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor bewoners en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas Zorggroep mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden