Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Anjerconcert uit dankbaarheid voor werk veteranen

Algemeen 273 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeenten Zederik, Vianen en Leerdam organiseren op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni de eerste gezamenlijke gemeentelijke Veteranendagen. Hoogtepunt van de tweedaagse is het Anjerconcert door fanfare Bereden Wapens in partycentrum Het Dak. 

De gemeenten organiseren de veteranendagen om hun dankbaarheid en waardering te tonen voor de inzet die de veteranen hebben verricht. Alle 300 veteranen in de drie gemeenten hebben een uitnodiging ontvangen. Inmiddels hebben ruim 75 veteranen gehoor gegeven aan de uitnodiging. Ook niet-veteranen zijn welkom. 

Op vrijdagavond 15 juni presenteert de Fanfare 'Bereden Wapens' in partycentrum Het Dak verhalen van vijf veteranen in 'Tour of Duty in Concert'. De bezoekers zien videobeelden waarin de veteranen vertellen over hun werk in oorlogsgebieden welke muziek belangrijk voor hen is geweest. De fanfare telt 18 professionele blazers en een band. Ook zanger Dennis Kroon, zelf veteraan, en zangeres Ingrid van Nieuwenhuizen treden op. Het concert duurt van 20:00 tot 22:00 uur.

Belangstellenden kunnen tijdens de openingstijden van de gemeentehuizen in Zederik, Vianen en Leerdam bij de balies een toegangskaartje kopen. Een kaartje kost 7,50 euro en is inclusief een consumptie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 


 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden