• Paleis op de Dam in Minecraft.
• Paleis op de Dam in Minecraft. Foto: PR GeoFort

Europese erfgoedprijs voor GeoFort

Algemeen 948 keer gelezen

HERWIJNEN • GeoFort is met haar project 'GeoCraftNL' één van de winnaars van de prestigieuze Europa Nostra Prijs 2018, een Europese erfgoedprijs.

GeoCraftNL is de Minecraft-server van het science center GeoFort, waarin kinderen kastelen, molens, kerken en hun eigen huizen nabouwen in een virtuele 3D-wereld. GeoFort heeft heel Nederland met behulp van kadastrale gegevens en hoogtekaarten op een schaal van 1:1 nagebouwd met ongeveer 1 triljoen Minecraft-blokken. Inmiddels maken meer dan 30.000 kinderen deel uit van de GeoCraftNL-community.

"Met het innovatieve gebruik van een platform dat populair is bij kinderen, worden ze aangemoedigd om hun 3D-bouwvaardigheden in te zetten en monumenten en karakteristieke cultureel erfgoed sites te recreëren met behulp van online foto en video materiaal. Deze werkwijze kan worden ingezet in elke regio of voor elke vorm van cultureel erfgoed. Het project illustreert de succesvolle combinatie van traditionele en innovatieve onderwijsmethoden. Een indrukwekkend aantal deelnemers is betrokken bij het project dat sterke verbanden legt tussen de virtuele en echte wereld waarbij de sterke punten van beide intact blijven", aldus de jury.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden