• Defilé van de Glasstadmars vorig jaar.
• Defilé van de Glasstadmars vorig jaar. Foto: Nico van Ganzewinkel

Leerdamse Glasstadmars weer aanstaande

Algemeen 1.087 keer gelezen

LEERDAM • De Glasstadmars beleeft zaterdag 26 mei haar 73ste editie.

De organisatie heeft weer een aantal afwisselende routes uitgestippeld. Zoals gebruikelijk blijven de deelnemers aan de 3,5 en 6 kilometer in Leerdam zelf. Maar de 10 kilometer voert naar Asperen, de 15 kilometer doet zelfs Acquoy aan. Wandelaars die voor de 20 kilometer kiezen, lopen helemaal richting Spijk, waar de 30, 40 en 50 kilometer ook langskomen nadat deelnemers eerst door Arkel gelopen zijn. Om 13:00 uur is de start van de groepen en muziekkorpsen die meelopen aan het defilé. Er hebben zich voor deze 73ste editie weer volop muziekkorpsen aangemeld die ook meelopen. Ook schoolklassen en sportverenigingen zijn weer welkom om mee te lopen. Het kleurrijke lint van wandelaars van alle leeftijden loopt zaterdag 26 mei dwars door het centrum van Leerdam.

Bij het Hofje van Mevrouw Van Aerden wacht de burgemeester Tjerk Bruinsma, die het defilé weer afneemt. Natuurlijk is het gebruikelijke confettikanon ook weer van de partij. Een jury beoordeelt ondertussen de groepen. Er zijn prijzen voor de de mooiste groep, de gezelligste groep en de meest opvallende groep. De Ruijterstraat mag niet onvermeld blijven. De straat ontvangt de vermoeide wandelaars aan het eind van hun route altijd bijzonder feestelijk.

De Glasstadmars gaat van start vanaf sportcomplex vv Leerdam Sport '55. Deelnemers aan de langste afstanden – 40 en 50 kilometer – kunnen al tussen 06:30 en 09:00 uur starten. Het start- afmeldbureau is geopend tot 17:00 uur. Meer informatie over de Glasstadmars is te vinden op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden