Afbeelding
Foto: Stockfoto

Nieuwe redvoertuigen voor brandposten Varik en Waardenburg

Algemeen 300 keer gelezen

WAARDENBURG/VARIK • Nieuwe spullen voor de brandweermensen in gemeente Neerijnen. Waardenburg krijgt dinsdagavond een gloednieuwe hoogwerker en Varik mag op haar open middag op zaterdag 5 mei haar spiksplinternieuwe tankautospuit showen aan belangstellenden.

De nieuwe hoogwerker wordt dinsdagavond in Waardenburg gepresenteerd in aanwezigheid van burgemeester Harry de Vries. Het redvoertuig kan ingezet worden tot een hoogte van 32 meter en is voorzien van een meesturende achteras voor een grotere wendbaarheid in bijvoorbeeld de smalle straatjes in de binnenstad van Zaltbommel. Groepschef van Waardenburg, Anthonie Donker: "We hadden de voorganger van dit nieuwe voertuig al veel eerder door ouderdom en verwachte hoge onderhoudskosten af moeten stoten en hebben ruim 1,5 jaar een tijdelijke hoogwerker gehuurd."

Ook Varik is in haar sas met de komst van 'hun' nieuwe wagen: een tankautospuit. Dit voertuig is ingericht om te kunnen handelen bij brand en bij kleine of middelgrote ongevallen. Er wordt 2.000 liter water in vervoerd om direct met een inzet te kunnen starten. Groepschef Henk van Versendaal van de Varikse post: "Op dit moment worden alle chauffeurs en manschappen opgeleid om het nieuwe voertuig en alle nieuwe materialen eigen te maken. Onze huidige tankautospuit is van bouwjaar 2002 maar is na een aantal dienstjaren in Waardenburg pas in 2008 bij ons in dienst gekomen. Daarom is het extra bijzonder om nu een compleet nieuw voertuig met allemaal nieuwe materialen te hebben." De nieuwe wagen is op de open middag op zaterdag 5 mei tussen 13:00 tot 17:00 uur te bewonderen in de kazerne aan de Achterstraat 1d in Varik.

Overigens is Varik in Veiligheidsregio Gelderland-Zuid niet de enige die een nieuwe tankautospuit heeft gekregen. Via een Europese aanbesteding zijn er elf nieuwe tankautospuiten aangeschaft. Ook de posten in Millingen aan de Rijn, Ubbergen, Beneden-Leeuwen, Opheusden, Kesteren, Ochten, Beusichem, Lienden, Buren en Dodewaard krijgen er één.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 16 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 18 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden