Afbeelding

Geldermalsen aangewezen als ambassadeur van de inclusieve samenleving

Algemeen 130 keer gelezen

GELDERMALSEN • Gemeente Geldermalsen is samen met 24 andere gemeenten geselecteerd als 'koploper' als het gaat om begeleiden van inwoners met beperking, zodat zij volwaardig kunnen meedoen aan de maatschappij. Om initiatieven rondom dit thema een impuls te geven heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) verschillende gemeenten aangewezen als koplopers, zodat zij kennis, successen en knelpunten kunnen delen.

Gemeente Geldermalsen en de andere 24 aangewezen gemeenten zijn, gedurende dit koplopersprogramma dat twee jaar duurt, de ambassadeurs van een inclusieve samenleving. Wethouder Niko Wiendels is blij met de extra impuls. "Door het koplopersprogramma kunnen we een kijkje nemen in de keuken van andere gemeenten. We kunnen inspiratie op doen en inspireren. We zitten op de goede weg. En alles wat we niet gelijk in 2018 aanpakken, nemen we mee naar de nieuwe gemeente. Ook als gemeente West Betuwe willen we dat iedereen mee kan doen, ongeacht beperking." 

In de gemeente Geldermalsen vormt een groep ervaringsdeskundigen en hulpverleners de zogenaamde 'Inclusieoverleggroep'. Deze groep richt zich op alle uiteenlopende mogelijkheden om iedereen mee te laten doen in de maatschappij. Van stoepverbreding tot begrijpelijke brieven. Aan de hand van verschillende bijeenkomsten en discussiegroepen hebben de deelnemers een actielijst opgesteld. Wat verbetert de toegankelijkheid voor mensen met een beperking? Welke aanpassingen kunnen snel gebeuren? Hoe vergroten we de bewustwording bij inwoners, professionals en ambtenaren? De actielijst is in te zien op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden