• De jeugdatleten tijdens een training in de Loonse en Drunense duinen.
• De jeugdatleten tijdens een training in de Loonse en Drunense duinen. Foto: Aangeleverd

Jeugd Typhoon sterk gestart

Sport 681 keer gelezen

REGIO • Met de recente SecureRun in Ameide is het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit alweer drie wedstrijden onderweg. Daarmee is ook het loopseizoen voor de jeugd van atletiekvereniging Typhoon in volle gang.

De Gellicumse zussen Noor en Lieke van de Hoef maken deel uit van deze selectie. 

Vorig seizoen stonden vijf atleten, verdeeld over de negen wedstrijden, 32 keer individueel op het podium en was er in het eindklassement drie keer zilver en drie keer goud. Een prestatie waar trainer Jacco van der Vliet positief op terugkijkt en die naar meer smaakt.

Uitgebreid
Dit seizoen is het gezelschap uitgebreid naar negen ambitieuze atleten en ligt de focus meer op de vijf kilometer afstanden dan de jeugdlopen.

De zussen Delphine (11) en Larissa (13) van der Grijn uit Ameide domineren de jeugdlopen. Larissa staat momenteel eerste in haar leeftijdsklassement. Delphine staat op een tweede plaats.

Ze loopt dit seizoen wederom de vijf kilometer, waar ze al twee keer in de top tien gefinisht is en heeft een record staan van 23.55 minuten.

Gellicumse zussen
De Gellicumse zussen Noor (11) en Lieke (12) van de Hoef zijn ook dit jaar weer van de partij. Lieke werd eerste bij de drukke jeugdloop in Hoornaar en staat momenteel derde in het tussenklassement.

Noor heeft zich op de lange afstand gericht en loopt de vijf kilometer in een solide 24.13 minuten.

Yoran Krol (10) uit Sleeuwijk richt zich op de lange afstand en zus Thirza (13) op de jeugdlopen. Yoran voltooide in Ameide in 21.41 minuten de vijf kilometer, wat maar acht seconden langzamer is dan zijn persoonlijk record van vorig jaar. Thirza werd in haar categorie al eerste bij de jeugdloop in Dordrecht.

Gorcumers Tijm Oosterom (12), Melissa Hanselaar (12) en Sophia Otte (13) zijn de nieuwkomers dit seizoen. Alle drie hebben zij hun pijlen gericht op de lange afstand.

De volgende wedstrijd waar de talenten in actie komen, is de Krakelingenloop op 19 mei in Heukelum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden