Afbeelding
Foto: Nico van Ganzewinkel

Windpark Autena bij Vianen officieel geopend

Algemeen 292 keer gelezen

VIANEN • Onder toeziend oog van leerlingen van de Egbertusschool en gbs Tijl Uilenspiegel, en burgemeester Groeneweg, is maandag windmolenpark Autena bij Vianen officieel geopend.

Twee van de drie windmolens leveren stroom aan Royal Schiphol Group. Voor de molens mochten basisscholen de naam verzinnen. Leerlingen van de Egbertusschool kozen voor Flying Elektric. De kinderen van gbs Tijl Uilenspiegel verzonnen Green Tower.

Royal Schiphol Group is vanaf 1 januari volledig over op Nederlandse Windenergie. De eerste twee jaar is de elektriciteit deels nog afkomstig van bestaande windparken, vanaf 2020 wordt alleen nog vanaf nieuwe windparken geleverd. Windpark Autena is het eerste nieuwe park dat de stroom levert.

Hans Peters CCO van Eneco, Koos Timmer, voorzitter Energiecoöperatie de Knotwilg en Jos van Oosten, voorzitter Coöperatieve Energiewinkel Vijfheerenlanden i.o., tekenden maandag ook een samenwerkingsovereenkomst. Doel is om samen invulling te geven aan de energietransitie in de Vijfheerenlanden, zodat lokaal opgewekte energie ook een lokale bestemming krijgt. 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Oplegger met wasmiddel die op A2 in brand stond slaat 's nacht opnieuw rook uit, nachtelijke actie voor Brandweer Vianen 112 9 uur geleden
• Alle turnsters kregen een medaille en een diploma.
Jongste turnsters van SV Zijderveld, DOS Vianen en DSS Leerdam ontvangen medailles Sport 10 uur geleden
• Sanne Oost (rechts).
DOS-turnster Sanne Oost wint brons bij NK voor teams Sport 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden