Afbeelding
Foto: ingimage

Weer Waalbroodjes uit de lucht op Bevrijdingsdag

Algemeen 875 keer gelezen

REGIO • Dit jaar zullen op de middag van 5 mei weer broodjes uit de lucht vallen tijdens de Tour de Waal. De zes locaties zijn deze week vastgesteld. De Tour de Waal bestaat uit zes fietsroutes aan beide zijden van de Waal, van Loevestein tot aan Tiel. Door het inzetten van extra veerponten zijn er kortere routes te fietsen met onderweg van alles te beleven: kunst, poëzie en spannende shows.

De dropping van de speciaal gebakken 'Waalbroodjes' is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering. Een actie die symbolisch verwijst naar Operatie Manna in het laatste oorlogsjaar, toen Nederland werd bevoorraad met voedselpakketten. Dit jaar zijn deze plaatsen uitgekozen: Herwijnen, Hellouw, Zennewijnen, Dreumel, Rossum en Zaltbommel. 

Het verdere programma is per locatie anders. Op drie plaatsen zullen parachutisten landen: Hellouw, Zaltbommel en middenin de vesting van Slot Loevestein.

Nieuw dit jaar is een colonne van oude legervoertuigen, die veteranen vanuit Fort Vuren en Tiel naar Zaltbommel zal rijden voor een defilé. De colonne rijdt langs meerdere festivalplekken, onder andere Heesselt dat voor 5 mei zal worden veranderd in een 'kunstoase'.

Volg het complete programma op de website: www.tourdewaal.nl.
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden