Afbeelding

Brandweer zet werkgever in het zonnetje

Algemeen 1.060 keer gelezen

SCHOONREWOERD • De brandweer in Schoonrewoerd reikte woensdag een gevelbordje uit aan kaasproducent Royal Bel Leerdammer BV. Het gevelbordje is bedoeld als dank aan werkgevers die hun personeel in staat stellen vrijwilliger te zijn bij de brandweer. 

Het gevelbordje werd woensdagochtend uitgereikt door burgemeester Tjerk Bruinsma aan Plant Manager Pieter Hogendoorn en hoofd BHV Rients Agema, in het bijzijn van operationeel manager Johan den Hertog (brandweer) en drie brandweervrijwilligers die werkzaam zijn bij Royal Bel Leerdammer BV.

17 vrijwilligers
Dankzij werkgevers als deze kunnen zeventien vrijwilligers in Schoonrewoerd zich dag en nacht inzetten voor de veiligheid van anderen.

"Royal Bel Leerdammer BV levert al meer dan dertig jaar vrijwilligers voor de brandweer. Daarnaast mogen we met grote regelmaat gebruikmaken van het terrein en panden van de kaasfabriek voor, grootschalige, oefeningen. Daar zijn wij het bedrijf erg erkentelijk voor", vertelt Johan den Hertog. 

BHV organisatie
Plant Manager Pieter Hogendoorn en Hoofd BHV Rients Agema bevestigen de prettige relatie tussen het bedrijf en de brandweer.

"De brandweervrijwilligers die bij ons werkzaam zijn worden in staat gesteld om hun werk te verlaten zodra er een uitruk is. De samenwerking met de brandweer maakt het bovendien mogelijk om de BHV-organisatie realistisch te laten oefenen met bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen."

Waardering
De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is werkgevers erg dankbaar en dat verdient waardering.

"Zonder brandweervrijwilligers, hun gezinnen en ondernemers die ook flexibel zijn in het beschikbaar stellen van hun personeel bestaat er geen brandweerzorg zoals we die vandaag kennen", vertelt woordvoerder Gerben van den Boom.
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 18 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 18 uur geleden
• Hans van der Donk (Circet Nederland), Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) en wethouder Teus Meijdam.
Aanleg glasvezelnetwerk in Leerdam officieel van start Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden