Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Leerdam doet het licht uit tijdens Earth Hour

Algemeen 711 keer gelezen

LEERDAM • De werkgroep duurzaamheid van Kerk aan de Linge, Team 2015 Leerdam en de gemeente Leerdam organiseren dit jaar op zaterdag 24 maart tussen 20:30 en 21:30 uur op het Dokter Reilinghplein een evenement vanwege de wereldwijde actie Earth Hour.

Met dit mondiale gebeuren op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint, wordt aandacht gevraagd voor de effecten van de klimaatverandering. Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het eerste Earth Hour werd gehouden in Australië op 31 maart 2007. Tegenwoordig doen bijna alle landen van de wereld mee.

Wethouder Cees Taal zal de activiteit in Leerdam openen en na zijn openingstoespraak het sein geven om de openbare verlichting en de verlichting van de kubussen op het plein gedurende 1 uur uit te schakelen. Onder het licht van kaarsen en vuurkorven worden daarna gedichten voorgelezen, die passen bij het thema, afgewisseld door optredens van de muziekvereniging De Bazuin, de muziekwerkplaats De Doorbraak en Nikky's Dance. Ook Scouting Hagemans en grand café Van Zanten verlenen hun medewerking.

De drie organisaties nodigen Leerdamse huishoudens en bedrijven uit tijdens dit uur van de aarde de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis of bedrijf te doven. Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar Earth Hour heeft vooral een symbolische functie. Wie meedoet laat zien dat hij of zij de aarde belangrijk vindt.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het gebouw van voorheen ABN/AMRO.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden