• De leerlingen zorgen goed voor hun gasten
• De leerlingen zorgen goed voor hun gasten Foto: André Bijl

Propvol 'restaurant' El Boukhari geniet van Pannenkoekdag

Algemeen 1.017 keer gelezen

LEERDAM • De Nationale Pannenkoekdag is vrijdagmorgen op El Boukhari een doorslaand succes geworden. De sfeer was opperbest en tientallen gasten genoten in het propvolle 'restaurant' van de school van de overheerlijke pannenkoeken.

Rond kwart voor elf staat het welkomstcomité de gasten buiten al op te wachten. Alle bezoekers worden naar binnen begeleid en een tafeltje gewezen. "Hier kunt u uw jas ophangen. Wilt u alleen zitten of vindt u het leuk om samen met andere gasten te eten? Kijk mevrouw, hier is uw plaats. Kan ik al iets te drinken inschenken. Koffie of thee misschien?"

Geur
In de gang en de hal van de school hangt de gezellige geur van vers gebakken pannenkoeken. De eerste bestellingen worden gedaan. Leerlingen met koksmutsen op leveren even later de baksels af. "Wilt u er suiker bij of stroop?"

Zoals elk jaar doet IBS El Boukhari aan de Populierstraat in Leerdam West mee aan de Nationale Pannekoekdag. De kinderen van de school bakken en serveren pannenkoeken voor ouderen uit de samenleving. "Binnen de Islam is de zorg voor buren en ouderen namelijk heel belangrijk en als Islamitische school willen we dat de leerlingen natuurlijk meegeven", aldus de schoolleiding.

De school rekende vooraf op veel gasten, zoals bejaarden uit de plaatselijke verzorgingshuizen en de buren van de school. Ook de opa's en oma's van de leerlingen zijn uitgenodigd. En de uitnodiging sloeg aan: het El Boukhari restaurant is vrijdagmorgen tot het laatste plekje gevuld. Zelfs de wijkagenten schuiven aan en prikken een vorkje mee. "We zagen het busje al heen en weer rijden en dachten dat er wat aan de hand was", lachen een paar leerlingen.

Werk aan de winkel
Maar dan is er werk aan de winkel. De leerlingen nemen de bestellingen op en zorgen dat de bezoekers niets te kort komen. Tussendoor verzorgen de andere groepen van de school  korte optredens.

"Eet nu smakelijk, hap hap hap. Dat zal lekker smaken, eet maar op", zingen de kleinsten. En smaken doet het. "Ik neem er nog een, ze zijn verrukkelijk", lacht een opa.

Ferat Erarslan uit groep 8 heeft het er maar druk mee. "Ik zorg vandaag voor de bediening. Ja hoor, alles gaat goed. De gasten zijn heel aardig en ze vinden de pannenkoeken erg lekker."

Gelukkig
Dat heeft klasgenoot Aysegul Avci ook gemerkt. "Ik vind het heel fijn dat er zoveel mensen zijn gekomen. Net zei iemand: 'zeg maar tegen de kok dat het heerlijk heeft gesmaakt'. Daar word ik blij van."

"Ik vind deze dag erg leuk. Je ontmoet heel veel mensen. Sommige mensen denken dat volgelingen van de Islam verkeerde dingen doen. Door deze dag te organiseren laten we zien dat we juist goede dingen doen. Daar word ik gelukkig van."

Oma Yvonne Scholten is helemaal uit Geldermalsen gekomen om deze dag mee te maken. "Mijn kleindochter zit hier op school en heeft me uitgenodigd. Ik kom hier al voor het derde jaar en vind het een hartstikke leuk initiatief. De pannenkoeken zijn heerlijk en die optredens vind ik schattig. Heel erg leuk en gezellig om hier vanmorgen te zijn." 

André Bijl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden