•Brugklassers in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden voor het project Kunst.
•Brugklassers in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden voor het project Kunst. Foto: aangeleverd

Lek en Linge-dag: even het lesrooster vergeten

Algemeen 155 keer gelezen

REGIO • Scholengemeenschap Lek en Linge organiseerde woensdag weer de tweede van de drie jaarlijks terugkerende Lek en Linge-dagen, met tal van activiteiten in, rond of buiten school.

"De Lek en Linge-dagen zijn dé dagen om het normale lesrooster te vergeten en in, rond of buiten school te leren op een andere manier", zegt Ivo Bronts, docent en coördinator van de Lek en Linge-dagen. Alle leerlingen doen iets op cultureel, sportief of sociaal-maatschappelijk vlak. Voor de één is dat een activiteit gekoppeld aan een projectvak, voor de ander een workshop of excursie naar keuze of ter voorbereiding op een buitenlandse reis die voor de deur staat. Dieuwertje uit 4 havo vertelt: "We zijn naar de kunstacademie in Arnhem geweest. Daar hebben we mensen nagetekend, een rondleiding gekregen en technieken geleerd. Ikzelf vind zo'n dag heel leuk, met mensen van school zijn maar niet op school zitten." Klasgenoot Nicky: "Je gaat naar plekken waar je normaal niet zo snel heen zou gaan, maar nu wel samen met je klas. Dat is heel fijn!"

De examenklassen 6 vwo en 5 havo hadden een minder spectaculaire, maar zeker niet minder leerzame dag. "Eerder hebben ze aangegeven voor welk vak ze extra examentraining willen", aldus Bronts. "Zij werden in één dag alvast ondergedompeld in dat ene vak en voorbereid op hun centrale examens die in mei starten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden