• Alje Dijkema viert zijn verjaardag met het personeel van de Betuwehof.
• Alje Dijkema viert zijn verjaardag met het personeel van de Betuwehof. Foto: André Bijl

Alje Dijkema viert 105e verjaardag

Algemeen 2.438 keer gelezen

HAAFTEN • Alje Dijkema werd donderdag 105 jaar. Hij vierde zijn verjaardag in de Wittenberg in Haaften waar hij sinds enige tijd verblijft.

Het was donderdag feest op de Betuwehof. 's Morgens vroeg waren er al croissantjes met ei. "Wat wil je nog meer? Ik heb gebakken ei gekozen, ik kan er vandaag weer tegen", lacht Dijkema.

Feestelijke sfeer
Rond koffietijd viert de afdeling zijn verjaardag. Er wordt gezongen, er is gebak en prachtige bossen bloemen zorgen voor een feestelijke sfeer. "We hebben geen kaarsjes op de taart. Dat waren er zoveel, die pasten er niet allemaal op", verontschuldigt een verzorgende zich.

Bewoners en personeel feliciteren Dijkema en een medebewoner biedt de jarige namens de afdeling een boek aan. "Mag ik je gelijk een zoen geven", vraagt de bewoonster en daar heeft Dijkema geen problemen mee. "En wat een prachtig boek, bedankt allemaal."

Oud-leerling
Cor Verspui uit Arkel is toevallig op bezoek en feliciteert de jarige. "Ik ben een oud-leerling", legt hij uit. "Zo'n 60 jaar geleden zat ik bij meneer Dijkema in de klas op de Middelbare Agrarische School in Gorinchem."

Ook het personeel geniet van het feestje. "Ik werk hier al 25 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Honderd jaar, dat is toch heel bijzonder." Alje Dijkema: "Dat klopt en ik zit er al royaal overheen ook."

Verzorging
Het afgelopen jaar verhuisde hij van Vuren naar de Wittenberg. "Op aandringen van mijn kinderen. Die vonden het prettiger als ik wat meer verzorging kreeg. Het bevalt me hier uitstekend, het personeel is erg goed voor me en ik krijg veel hulp. Natuurlijk mis ik Vuren en m'n zelfstandigheid wel een beetje, maar ik heb het best hier."

De jarige heeft nog een goede gezondheid, alleen is hij wat doof. "Ik mankeer niets. De dokter zegt dat dat heel bijzonder is. Vaak gaat een hoge leeftijd gepaard met allerlei kwaaltjes, bij mij is dat gelukkig niet het geval."

Dutje
Hij verveelt zich niet. "Ik kijk televisie en af en toe doe ik een dutje. Zeker op zo'n drukke dag als vandaag kan dat geen kwaad. Ik vind het gezellig op de Betuwehof, heel ontspannen. Van tijd maak ik een grapje met de verzorgenden."  

Later op de dag vierde Alje Dijkema zijn verjaardag met zijn familie – hij heeft acht kinderen – maandag komt burgemeester Harry de Vries op bezoek.   

André Bijl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden