Afbeelding
Foto: aangeleverd

Fruitbomen geplant in struingebied bij Meteren

Algemeen 145 keer gelezen

METEREN • Scholieren van Meester Aafjesschool hebben woensdag 52 fruitbomen geplant aan de Blankertseweg in Meteren. Van appel- en peren- tot kersen- en pruimenbomen: allerlei historische fruitrassen zijn gepoot. De planting vond plaats in het kader van Nationale Boomfeestdag. 

Burgemeester Jeroen Staatsen hield een oogje in het zeil. De hoogstamfruitbomen geven vorm aan het struingebied waar sinds kort ook de grote modderkruiper leeft. Elke geplante boom heeft een nummer dat correspondeert met een nummer op het bord bij de toegang tot het struingebied. Op het bord staat wat voor een boom het is en wanneer de vruchten er aan rijp zijn om geplukt te worden. Ook is onder één van de bomen een tijdscapsule verstopt.

Wanneer de boom ooit gerooid wordt, komt de koker omhoog. Daarin staat informatie over het struingebied, over de modderkruiper, over de boomfeestdag en over de kinderen die mee hebben gedaan aan de boomfeestdag. Het struingebied in Meteren beslaat zo'n 2,5 hectare. De gemeente voert hier geen tot bijna geen groenbeheer uit. De natuur mag zijn eigen gang gaan. Paden worden gevormd waar het gras (wat nog moet groeien) platgelopen is. In het gebied zijn zowel diepe als ondiepe watertjes te vinden. De modderkruiper houdt in de diepe wateren nu zijn winterslaap. Vanaf het voorjaar is hij in de ondiepe wateren te vinden. Daar zoekt hij naar voedsel en plant hij zich voort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden