Afbeelding

Petitie dierenasiel gaat niet uit van het dierenasiel zelf

Algemeen 1.559 keer gelezen

LEERDAM • De petitie die nu circuleert om het Leerdamse dierentehuis te behouden op haar huidige locatie, gaat niet uit van het bestuur van het asiel. Voorzitter Margreet Stam: "Het is niet realistisch om op deze plek te blijven, dat is helemaal niet aan de orde." 

De petitie is gestart door een vrijwilligster, die het niet eens is met het gegeven dat het asiel moet vertrekken naar een andere locatie. Voorzitter van stichting Dierentehuis Leerdam, Margreet Stam: "Ik heb de petitie zelf nog niet gezien." Maar: blijven op de huidige locatie - waarvoor de petitie in het leven is geroepen - is voor het asiel helemaal geen optie, benadrukt Stam. 

"Wij zijn met de gemeente Leerdam aan het kijken naar een oplossing en we denken dat we daar wel uit gaan komen. De gemeente en wij willen allebei hetzelfde: het asiel behouden voor Leerdam." Maar niet in de wijk Broekgraaf. "Natuurlijk is het nu een goede locatie voor een dierenasiel, maar als daar straks allemaal mensen wonen, krijgen wij zeker te maken met overlastklachten." 

Sowieso: al jaren terug – toen de eerste plannen voor Broekgraaf werden gemaakt – was helder dat het dierenasiel moest wijken. Alleen: nu komt het pas echt dichtbij. Stam onderstreept dat ze het prettig vindt dat mensen zo meeleven. "Het is natuurlijk mooi om te zien, maar het is misschien fijner als mensen nadenken over wat een mooie nieuwe locatie voor ons zou zijn. Dat zou perfect zijn." 

Liefst wil stichting Dierentehuis Leerdam verhuizen naar plek in de buurt van Leerdam. "We hebben nu 35 vrijwilligers, die we natuurlijk graag behouden." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 6 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 8 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden