• De Leerdamse basketballers 'knokten' voor de winst.
• De Leerdamse basketballers 'knokten' voor de winst. Foto: Aangeleverd

BV Leerdam wint fysiek duel van Cangeroes

Sportt 490 keer gelezen

LEERDAM • De senioren van Basketbalvereniging Leerdam ontvingen vrijdagavond BC Utrecht Cangeroes. De thuisclub won met 56-40.

De uitwedstrijd werd door de Leerdammers na verlenging met twee punten verschil gewonnen.

Slijtageslag
In het eerste kwart kwamen beide teams langzaam op gang. Het werd al snel duidelijk dat deze wedstrijd een slijtageslag zou worden, gezien het erg fysieke spel van beide kanten: voor beide teams was het incasseren geblazen.

Na het eerste kwart stond er een 10-4 stand op het bord in Leerdams voordeel. BC Utrecht Cangeroes gaf aan het begin van het tweede kwart gas en stond al snel op 10-10. Vanaf dat moment ging het duel gelijk op met een ruststand van 21-17 in het voordeel van de mannen van BV Leerdam.

Lucht creëren
In het derde kwart moest er iets gebeuren om de tegenstander op grotere achterstand te zetten en zo wat 'lucht' te creëren. Er werd een tandje bijgeschakeld, de verdediging werd aangescherpt en de thuisclub probeerde langer uitgespeelde aanvallen neer te zetten.

Tot halverwege het derde kwart liepen de Leerdammers langzaam maar zeker uit. Een moment van verslapping zorgde er echter voor dat de bezoekers uit Utrecht weer terug kwamen met een stand van 33-33 aan het einde van het derde kwart.

Forceren
In het vierde kwart probeerde de thuisclub het duel te forceren. Alle middelen werden ingezet om definitief afstand te nemen met als resultaat een 17-0 'run' van de Leerdammers. De ban was gebroken en BVL hield de punten in eigen huis.

Eindstand 56-40. Topscores: Hans de Heus 15, Joost Bakker 14 en Laszlo Prigge 12 punten.

'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30