• De handtekeningen werden gezet door adjuct-directeur Gijs Graafmans van aannemer Ouwehand Bouw Plus Onderhoud, voorzitter Jan Post van stichting Dorpshuis Asperen en wethouder Ed van Sambeek van de gemeente Lingewaal.
• De handtekeningen werden gezet door adjuct-directeur Gijs Graafmans van aannemer Ouwehand Bouw Plus Onderhoud, voorzitter Jan Post van stichting Dorpshuis Asperen en wethouder Ed van Sambeek van de gemeente Lingewaal. Foto: Dick Aanen

Grondige verbouwing van dorpshuis Asperen

Algemeen 1.442 keer gelezen

ASPEREN • Dorpshuis EMM in Asperen wordt de komende weken grondig verbouwd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Bouw plus Onderhoud uit Gorinchem. 

Vorig jaar zomer heeft de gemeenteraad van Lingewaal een krediet beschikbaar gesteld van 350.000 euro voor de werkzaamheden. Zo wordt het dak voorzien van een zogenaamd felssysteem, waarbij platen zink in de lengterichting met zogenaamde staande felsverbindingen aan elkaar verbonden. De ramen aan de straatkant worden doorgetrokken naar beneden, waardoor het binnen een stuk transparanter en lichter oogt. Bij de ingang komen schuifdeuren, vooral handig voor bezoekers in een rolstoel. Bij de keuken komt een aanbouw van ongeveer veertig vierkante meter. De lichtbruine lambrisering, aangebracht tijdens de vorige verbouwing, wordt verwijderd en vervangen door lichtgroene wanden. Ook het interieur wordt vervangen.

Dorpskamer
Na de verbouwing zal dorpshuis EMM worden omgedoopt tot de Dorpskamer van Asperen. Het gebouw zal ook overdag geopend zijn. Er zullen elke dag Wmo-activiteiten plaatsvinden. In de reguliere diensten draaien ook zes ASVZ-cliënten mee met een lichte beperking. 

De functie van de Dorpskamer wordt verbreed. Het gebouw bevindt zich middenin een gebied waarin diverse functies zitten waardoor inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. Het gezondheidscentrum, de seniorenhuisvesting Buiten de Poort, het dorpshuis en de supermarkt spelen hierin een belangrijke rol. Het dorpshuis vormt in de Asperense gemeenschap een vitale ontmoetingsplek, voor verenigingen maar ook voor allerlei andere activiteiten zoals de buurt ontmoetingsplek (BOP) SpreekSmakelijk.

Vrijdag 19 januari ondertekende voorzitter Jan Post namens opdrachtgever Stichting Dorpshuis Asperen daarvoor een overkomst met Gijs Graafmans namens de aannemer. Ook wethouder Ed van Sambeek van de gemeente Lingewaal zette zijn handtekening.  

Het werk zal halverwege maart beginnen en duurt ongeveer zes weken. Gedurende drie weken zal het dorpshuis zijn gesloten. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden