• Glasmuseum is in de ban van flessen.
• Glasmuseum is in de ban van flessen. Foto: PR Nationaal Glasmuseum

Volop flessen in het Glasmuseum

Algemeen 377 keer gelezen

LEERDAM • De oudste gastconservator van Nederland, Johan Soetens (1931), opent zaterdag 27 januari de bijzondere expositie 'Flessen!' in het Nationaal Glasmuseum.

Voor de tentoonstelling heeft Johan Soetens een selectie gemaakt uit de collectie van het Nationaal Glasmuseum. Het laat de grote veelzijdigheid zien van een alledaags voorwerp als de fles qua vorm, kleur en type ontwerp. Ook de bekende flessen van merken als Heinz Ketchup en Calvé worden getoond. Soetens was jarenlang commercieel directeur bij de groep 'Verpakkingsglas' van de Vereenigde Glasfabrieken in Schiedam. Daar ontwikkelde hij een bijzondere band met flessen, hij vertelt erover in het kader van deze tentoonstelling. Zijn lezing begint om 15:00 uur.


'Glas nu'

Dezelfde dag start ook de expositie 'Glas Nu', die de stand van zaken in beeld brengt van de huidige ontwikkelingen op glasgebied. Kunstwerken, ontworpen in het afgelopen jaar door kunstenaars en ontwerpers als Josja Schepman, Maurice la Rooy en Bas Kosters, zijn te zien. Opvallend in uiterlijk en klank zijn de objecten, die vierdejaars-studenten van de HKU hebben ontworpen.

Aanmelden voor de opening kan bij Cintha de Vreede via communicatie@nationaalglasmuseum.nl. Kinderen zijn ook van harte welkom. Voor hen zijn er speciale activiteiten rondom flessen, zoals flessenpost maken en flessen beschilderen. Meer informatie is ook te vinden op de website van het Nationaal Glasmuseum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden