Afbeelding

Man uit Tricht aangehouden voor de zware mishandeling van Rhenoyse dominee

112 3.658 keer gelezen

RHENOY • De politie heeft vrijdag in het ziekenhuis een 50-jarige man uit Tricht aangehouden. Hij wordt verdacht van poging moord c.q. doodslag. Een 64-jarige vrouw uit Rhenoy raakte daardoor gewond en ligt nog steeds met ernstig letsel in het ziekenhuis.

De verdachte werd in het ziekenhuis aangehouden en vervolgens in bewaring gesteld door een rechter-commissaris voor een periode van veertien dagen. Kort na de in bewaring stelling werd de verdachte overgebracht naar het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen. Op donderdag 28 december zal de raadkamer van de Rechtbank Gelderland beoordelen of verdachte langer wordt vastgehouden.

Op dinsdag 21 november werd in de kerk aan de Dorpsstraat in Rhenoy een 64-jarige vrouw uit Rhenoy gewond aangetroffen. Zij had ernstig hoofdletsel en werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht. 

Kort daarvoor had de politie een melding van een reanimatie aan de Bommelweg in Wadenoijen, 18 kilometer verderop. Beide incidenten bleken met elkaar in verband te staan. Vanaf de start van het onderzoek kwam de 50-jarige man uit Tricht al in beeld als verdachte. Gezien zijn medische toestand kon op dat moment de man niet direct worden aangehouden.

Er zijn op dit moment geen belemmeringen meer om de verdachte over te brengen naar Scheveningen. Daar zal bekeken worden op welk moment de verdachte gehoord kan worden. De politie zet het onderzoek voort en doet voorlopig geen nadere mededelingen over het onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Oplegger met wasmiddel die op A2 in brand stond slaat 's nacht opnieuw rook uit, nachtelijke actie voor Brandweer Vianen 112 11 uur geleden
• Alle turnsters kregen een medaille en een diploma.
Jongste turnsters van SV Zijderveld, DOS Vianen en DSS Leerdam ontvangen medailles Sport 13 uur geleden
• Sanne Oost (rechts).
DOS-turnster Sanne Oost wint brons bij NK voor teams Sport gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden