Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Demonstratie tegen actie Konijn in Nood in Leerbroek gaat niet door

Algemeen 1.722 keer gelezen

LEERBROEK • De demonstratie tegen de actie van Stichting Konijn in Nood, opgezet door inwoners van Leerbroek, gaat zaterdag niet door. Dat meldt een woordvoerster van de gemeente Zederik.

"Burgemeester André Bonthuis heeft maandag overleg gehad met een groot aantal inwoners van het dorp en de familie Kool", licht zij toe. "Naar aanleiding daarvan heeft hij besloten toestemming te geven voor de demonstratie van Konijn in Nood. De tegendemonstratie komt er niet. De initiatiefnemers daarvan zien er zelf vanaf. Ook de familie Kool heeft daar tijdens de bijeenkomst op maandag op aangedrongen."

Er waren via Facebook ongeveer 600 mensen uitgenodigd om deel te nemen aan een tegendemonstratie en er hadden al meer dan zestig mensen aangekondigd hier ook daadwerkelijk naartoe te gaan.

Plein
De invulling van de protestactie van Stichting Konijn in Nood wordt wel anders dan wat de plannen van voorzitter Peter Janssen waren. De demonstranten gaan niet in optocht naar het bedrijf van de familie Kool. "In overleg met de stichting heeft de burgemeester met hen afgesproken dat de demonstratie van 15.30 tot 16.30 uur plaatsvindt op het plein voor dorpshuis De Schakel in Leerbroek."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden