Afbeelding

VVD Vijfheerenlanden stelt vragen over glasvezel

Algemeen 765 keer gelezen

LEERDAM • VVD Vijfheerenlanden heeft het college van Leerdam vragen gesteld over de aanleg van glasvezel, naar aanleiding van publicaties in landelijke media over dat de aanleg van het glasvezelnetwerk 'stokt' in Nederland. Volgens de berichtgeving zou KPN zich liever richten op het oplappen van hun huidige kopernetwerk. Volgens de liberalen is het zaak dat dit in de regio Vijfheerenlanden niet gebeurt.

"Ook in de gemeente Vijfheerenlanden wordt gewerkt aan de aanleg van glasvezelkabel. Deze afspraken juicht de VVD Vijfheerenlanden zeker toe, sterker nog: wij hebben al geruime tijd voordat deze afspraak is gemaakt gepleit voor de aanleg van snel, liever nog supersnel internet. Naar onze mening is dat een voorwaarde om de Vijfheerenlanden voldoende aantrekkelijk te maken voor de vestiging van bedrijven als ook voor het nog steeds toenemende dataverkeer van onze inwoners." De partij vraagt het college van B&W dan ook wat de stand van zaken met betrekking tot de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Vijfheerenlanden is. En: "Volgens welke planning wordt de gehele gemeente, inclusief de buitengebieden, aangesloten op deze voorziening, dan wel op een andere vorm van supersnel internet?" Ook wil VVD Vijfheerenlanden weten wat voor invloed het standpunt van KPN kan hebben op de aanleg van glasvezel in de regio Vijfheerenlanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden