• BC Leerdam kwam net te kort tegen Houten.
• BC Leerdam kwam net te kort tegen Houten.

BC Leerdam verliest met 3-5

Sport 409 keer gelezen

LEERDAM • De hoofdmacht van Badmintonclub Leerdam speelde zaterdag thuis tegen Houten dat tweede staat op de ranglijst. Waar in Houten met 7-1 werd verloren, slaagden de Leerdammers er nu in om drie punten te behalen.

Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong trapten af met de dubbel. Deze partij ging weer als vanouds: goede samenwerking ging gepaard met goede rally's en aanvallend spel. De mannen wisten de eerste set te winnen. Bij de tweede en de derde set hadden ze op het eind teveel foutjes en de gasten net wat meer geluk, waardoor het punt nipt naar Houten ging.

Simpel terug slaan
Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem wonnen hun dubbel door de shuttle simpel terug te blijven slaan. De rally's waren kort, want de Houtenaren maakten snel een fout. Het eerste punt voor Leerdam.

Deze middag werden alle singlepartijen verloren, wat zelden voorkomt bij BCL. Jeffrey van Luijn kon in zijn eerste set goed tegenstand bieden, maar kwam net te kort. In de tweede set kwamen de shuttles niet van zijn racket, zoals hij wilde en hij moest zijn meerdere erkennen in de heer van Houten.

Knokken
De tegenstander van Meltem van 't Pad speelde hetzelfde spelletje als Meltem, waardoor het lastig werd om punten te maken. Beide speelsters sloegen snelle netdrops en aanvallende clears. Meltem bleef knokken, maar ze kon de wedstrijd na drie sets niet winnend afsluiten.

Jan-Peter Sprong moest het opnemen tegen een lange speler. Hij vocht voor wat hij waard was, maar de man uit Houten was zaterdag beter. Hij zette Jan-Peter goed onder druk. Met 17-21 en 18-21 kwam de Leerdammer nog dichtbij.

Controle
In de eerste set van de single van Ans van Hoogdalem had ze de controle over de wedstrijd. De tweede en de derde set lukt het niet meer op grip op haar tegenstander te krijgen. Ze werd weggedrukt achter in het veld en kon het tij niet keren. Ze verloor in drie sets.

Jan-Peter Sprong en Ans van Hoogdalem hadden drie sets nodig in hun mixpartij, maar speelden een goede wedstrijd. Door scherpe slagen voorin het veld van Ans kon Jan-Peter de wedstrijd bepalen met zijn harde en geplaatste smashes. Zo werd een verdiend punt binnengehaald.

Garantie
De mix van Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad is inmiddels een garantie voor winst en dat was ook dit keer het geval. Het duo wist de druk bij de tegenstanders te leggen met geplaatste en verrassende slagen, waardoor er veel gelopen moest worden aan de overkant van het net. 

Zij wonnen in twee sets. Hierdoor kwam de eindstand op 3-5.

Volgende week speelt BC Leerdam thuis tegen koploper BC Amersfoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 5 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 7 uur geleden
• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden