• WHV Dames 1 wint met 3-1 van Erasmus Volley.
• WHV Dames 1 wint met 3-1 van Erasmus Volley. Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Belangrijke winst voor dames WHV

Sport 211 keer gelezen

ASPEREN • De dames van WHV speelden vrijdag een thuiswedstrijd tegen Erasmus Volley uit Rotterdam. Dit team stond slechts één plek boven WHV op de ranglijst. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door de ploeg uit Asperen. Daarmee wisselden de teams van positie.

De wedstrijd kwam enigszins onverwacht, omdat Erasmus Volley had verzocht het duel te verzetten en WHV hieraan wilde meewerken. De alternatieve datum was voor Erasmus echter geen optie en zodoende werd de wedstrijd toch op de oorspronkelijke datum gespeeld.

Al snel na de start werd duidelijk dat Erasmus Volley speelsters uit andere teams 'geleend' had, want er werd rommelig gespeeld en er waren veel onduidelijkheden.

Gelijk op
Aangezien bij WHV het spel ook niet liep zoals het hoorde, ging de stand vrij gelijk op en nam Erasmus soms 'brutaal' de leiding. Aan het einde van de set bracht WHV het verschil terug met onder meer een goede serviceserie van Mirjam Steenis. Met 25-23 ging de set op het nippertje naar WHV.

In de tweede set begon het spel bij WHV beter te draaien en kwam het team nauwelijks meer in de problemen.

Voor de wedstrijd viel Bernadet Arendsen uit met een blessure en werd op de passer/loper positie vervangen door Jennita Bovenschen. Bovenschen, normaal midspeelster, speelde een uitstekende wedstrijd en toonde zowel in de passing als in de aanval haar meerwaarde. WHV won de set overtuigend met 25-17.

Goed in ritme
In de derde set kwam Erasmus Volley echter goed in het ritme en was er geen sprake meer van onduidelijkheid. De spelverdeelster werd ingezet als diagonaal en bleek een aanval te hebben waar WHV veel moeite mee had. Ze sloeg de bal over de blokkering van de Asperense dames en scoorde veel punten.

WHV leek hier even van onder de indruk en zo kwam Erasmus op een flinke voorsprong. Met 17-25 won de ploeg uit Rotterdam de derde set.

Floaters
In de vierde set ging Erasmus verder met het goede spel en leek de wedstrijd af te stevenen op een vijfsetter. Met 21-24 in de vierde set was Erasmus nog maar één punt verwijderd van deze vijfde set die hen ook nog kans op een overwinning zou geven.

Toen kwam bij WHV Lotte Kleijer aan service en die scoorde met haar zogeheten 'floater' vier punten op rij. Na een bloedstollend spannende finale van de set wonnen de dames van WHV met 28-26 en haalden zo vier punten binnen voor de ranglijst.

De eerstvolgende wedstrijd is pas op zaterdag 13 januari. Dan speelt WHV uit tegen DVO in Oud-Beijerland.

• Ver Munnich (midden) met haar vriend en voorzitter Theo van de Water.
500.000ste passagier voor Buurtbus De Linge: 'Goed en veilig vervoersmiddel' Nieuws 6 uur geleden
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws 21 uur geleden
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08