• De meiden van Olympia haalden net geen medaille.
• De meiden van Olympia haalden net geen medaille.

Turnsters Olympia net naast medailles

Sport 482 keer gelezen

HERWIJNEN • Turnsters van Olympia Herwijnen hebben zaterdag hun eerste voorwedstrijd geturnd in Rayon Turnado te Culemborg en ook meegedaan aan een regiowedstrijd in Amersfoort.

Kyra van Doesburg (Jeugd 1 D2) startte op de balk, helaas verliet ze die twee keer te vroeg. Bij sprong liep het ook iets anders dan verwacht. Maar op brug maakte Kyra een prachtige oefening: 13.467.

Schoonheidsfoutjes
Li Na en Ning Na van Weelie en Marianne de Bruin komen uit in Senior D divisie 4. Op zich turnden de meiden een prima wedstrijd. Wel maakten ze enkele schoonheidsfoutjes, maar daar kan op geoefend worden.

Deze eerste wedstrijd is het kijken waar de meiden staan en hoe alles loopt.

Marianne liet een prima vloer zien, Ning Na was sterk op de sprong met het op een na hoogste cijfer van haar niveau. Li Na liet een strakke balkoefening zien. De meiden eindigden in de middenmoot.

Strakke balkoefening
Iris Wigmans (Jeugd 1 D1) is dit jaar gepromoveerd. Ze heeft hard getraind om goed mee te doen in haar niveau. Een zeer strakke balkoefening werd beloond met 11.35 waarmee ze als tweede eindigde.

Ook brug en sprong verliepen prima. Op de vloer zijn er verbeterpunten en daar gaat ze nu mee aan de slag: nieuwe elementen oefenen en proberen die te laten zien tijdens de volgende wedstrijd.

Verrassend
Daphne Pelle (Jeugd 1 N4) turnde haar regiowedstrijd in Amersfoort. Ze startte voortreffelijk op de balk met nieuwe elementen. Ook de vloer verliep prima. Bij sprong liet ze twee nieuwe oefeningen zien.

Zowel bij de sprong als de balk eindigde ze in de top vier. In totaal verraste ze met een vijfde plaats. Daarmee bleef Daphne net buiten de medailles.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden