Lintjes bij Tennisvereniging Rhelico
Lintjes bij Tennisvereniging Rhelico Foto: Nico van Ganzewinkel

Lintjes voor Rhelico-mannen Jan en Bertus

Algemeen 538 keer gelezen

BEESD • Jan van den Tempel (68) en Bertus Bronk (49) uit Beesd zijn donderdagavond in Club Rodenburg verrast met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Miranda de Vries mocht deze lintjes - op de dag van haar afscheid van gemeente Geldermalsen - opspelden. De mannen kregen hun lintjes voor hun inzet voor tennisvereniging Rhelico uit Rumpt.

Jan van den Tempel en Bertus Bronk maken al respectievelijk dertig en vijfentwintig jaar lang deel uit van de onderhoudscommissie van genoemde tennisvereniging. Zij verzorgen alle onderhoudswerkzaamheden op het terrein, de banen en in en rond het clubgebouw. Ook waren zij de stuwende krachten bij meerdere verbouwingen van het clubhuis. Daarnaast zijn zij al 25 jaar lid van de technische commissie. Ze regelen allerlei technische zaken en verzorgen de communicatie van alle wedstrijdteams met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Daarnaast regelen ze de wedstrijdplanning voor zwel de interne als landelijke competities. Bronk is ook al vijfentwintig jaar jeugdtrainer en trainer van het tweede elftal van voetbalvereniging Beesd.

Beide mannen hebben besloten het bij de tennisvereniging wat rustiger aan te gaan doen. Dat liet de vereniging natuurlijk niet zomaar gebeuren. Er werd een speciale avond georganiseerd in Club Rodenburg, waarbij Van den Tempel en Bronk allebei een koninklijke onderscheiding kregen uitgereikt van vertrekkend burgemeester Miranda de Vries. Zij mocht al 71 keer een lintje uitreiken aan actieve vrijwilligers in gemeente Geldermalsen, op de dag van haar afscheid kwamen er daar nog twee bij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden