Afbeelding
Foto: aangeleverd

Pianoduo Bochkareva en Petrov wint Rivierenland Klassiek in Stroomhuis Neerijnen

Algemeen 315 keer gelezen

NEERIJNEN • Tijdens de Grande Finale van Rivierenland Klassiek in Stroomhuis Neerijnen won het pianoduo bestaande uit de Russisch-Montenegrijnse Liza Bochkareva en de Bulgaarse Hristo Petrov zondag de eerste prijs. 

Het waren dit jaar toevallig drie duo's, die waren uitgekozen tijdens de acht zondagmiddagconcerten van dit seizoen en dus meedongen naar de eerste prijs. Het was voor het publiek in de tjokvolle zaal van het Stroomhuis weer een moeilijke keuze, want al deze drie finalistenduo's waren van uitmuntende kwaliteit. 

Zo bracht het Italiaanse duo Ebano bestaande uit Paolo Gorini (piano) en Marco Danesi (klarinet) werken van onder meer Poulenc en Ravel op een schitterende wijze ten gehore. Maar ook het jonge pianoduo Alexandra en Martin Kapteijn (18 en 20 jaar oud) maakte grote indruk op het publiek met werk van Chopin, Grieg en Liszt. Zij wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs.

Staande ovatie
Maar Bochkareva en Petrov stalen toch de show met hun prachtige vertolking van vierhandige werken van Schubert en Liszt. Zij blonken zowel technisch als muzikaal uit en kregen van het publiek een staande ovatie. 

De eerste prijs bestaat uit een bedrag van 250 euro plus een masterclass van meesterpianist Geoffrey Madge tijdens het Zomerfestival 2018 in de Guldenberg in Helvoirt. 

Jong toptalent
Rivierenland Klassiek is een concertserie met jong muzikaal toptalent. In het nieuwe jaar start er weer een nieuwe concertserie in Stroomhuis Neerijnen. De eerste aflevering is op zondagmiddag 21 januari

www.stroomhuisneerijnen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden