• Wethouder en burgemeester op bezoek bij RainbowSol bv.
• Wethouder en burgemeester op bezoek bij RainbowSol bv. Foto: Peter Verbeek

Bruinsma en Bruggeman bezoeken RainbowSol bv

Algemeen 561 keer gelezen

LEERDAM • De Dag van de Ondernemer 2017 was voor RainbowSol bv de aanleiding om het college van Leerdam uit te nodigen voor een informeel bezoek. Burgemeester Tjerk Bruinsma en wethouder Bart Bruggeman pakten die handschoen vrijdagmorgen graag op.

RainbowSol bv is 42 jaar geleden opgericht. Het bedrijf produceert diverse soorten buitenzonwering en heeft sinds de jaren zeventig een flinke groei doorgemaakt. Er zijn inmiddels vier productielocaties in gebruik. RainbowSol bv heeft 55 mensen in vaste dienst, en in het hoogseizoen zijn dat er 75. Die komen bijna allemaal uit Leerdam of de directe omgeving. Daarmee is RainbowSol, dat zonweringsspecialisten in het hele land levert, een van de grotere bedrijven van Leerdam. Bruinsma en Bruggeman werden ontvangen door Marcel van der Gun en Robert Bosch, beide commercieel en organisatorisch actief binnen Rainbowsol.

Ook Ferry van den Hatert, van de Leerdamse dealer HZ Buitenzonwering, was aangeschoven. RainbowSol presenteerde zich als een informeel bedrijf dat trots is op de huidige gang van zaken. Dat komt niet op de laatste plaats doordat men er alles aan doet om échte problemen, bijvoorbeeld van installateurs, snel en adequaat op te lossen. Hoewel het altijd beter kan werd aangegeven dat men tevreden is over het klimaat voor ondernemers.

Op hun beurt maakten burgemeester en wethouder duidelijk dat de Leerdamse bedrijven hun aandacht hebben en krijgen. Na de collegevergaderingen worden sinds 2014 regelmatig werkbezoeken aan zowel grote als kleine bedrijven gebracht. Daarnaast heeft geregeld overleg plaats over items als veiligheid, toegang tot de bedrijventerreinen, onderzoek naar uitbreiding van locaties, leefbaarheid en uitstraling. Burgemeester Bruinsma liet weten dat de slagbomen binnenkort worden vervangen door geavanceerde bewakingscamera's. Ook deed hij de suggestie om op de Dag van de Ondernemer 2018 een open bedrijvendag voor meerdere branches te houden.

Na de koffie en het gebak werd een rondleiding gehouden door één van de productielocaties van RainbowSol; daar worden nu al voorbereidingen getroffen voor het voorjaar, als de vraag naar buitenzonwering een grote vlucht neemt. Een afsluitende lunch maakte het programma compleet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden