Afbeelding

Reüniefeest van The Jungle in M3

Algemeen 930 keer gelezen

LEERDAM • Zo'n zeventien jaar na de ondergang van The Jungle vindt er een reünie plaats van het roemruchte jongerencentrum, M3 vormt zaterdag 16 december het decor van dit nostalgische feest.

Talloze bekende dj's uit The Jungle-tijd maken weer hun opwachting tijdens dit reüniefeest. Ook zijn er deze vrijdagavond films, posters en foto's te zien van de bands die optraden in het jongerencentrum. De realisatie van The Jungle – in het voormalige pand van kleuterschool Hummeloord – was te danken aan Leerdammer Jan Holtjer, hij bleef het gemeentebestuur koppig bestoken met verzoeken om een centrum voor jongeren te realiseren. Zijn eerste brief dateert van 1982. Maar toen was politiek Leerdam nog aan het bijkomen van het gedoe om het vorige jongerencentrum Beltzicht.

Mental Theo
De opening van The Jungle vond pas plaats in maart 1991. De naam van het pand is een verwijzing naar het Guns 'n Roses-nummer 'Welcome to the jungle', de organisatie was eigenlijk in handen van stichting Leerdams Jongerenwerk, maar die naam was slechts bij weinigen bekend. The Jungle daarentegen werd voor jongeren uit de brede regio een pleisterplaats. Zo'n tachtig enthousiaste vrijwilligers hielden het centrum draaiende. Dat ging niet zonder slag of stoot: de elektrische installatie knalde er weleens uit, de poreuze vloer zorgde voor schoonmaakproblemen en de wc's stroomden in het begin vaak over. Maar de feesten waren legendarisch: grote Nederlandse namen als Charly Lownoise & Mental Theo, Osdorp Posse en Ronald Molendijk zetten The Jungle op z'n kop. Bandjesstrijd De Parel van de Betuwe vond er plaats, er was zelfs speciaal The Jungle-bier. Ruim tweehonderd jongeren trok het centrum wekelijks.

De reünie in M3 moet The Jungle-sfeer weer even terugbrengen naar Leerdam. Mensen die een ticket willen bemachtigen, moeten zich wel aanmelden via jungle.beheerjegegevens.nl. De deuren gaan zaterdag 16 december om 21:00 uur open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden