Afbeelding
Archieffoto: Marijke Verhoef

Nieuwe slogan Leerdam: 'Uitblazen aan de Linge'

Algemeen 753 keer gelezen

LEERDAM • Leerdam krijgt in maart een nieuw toeristisch informatiepunt op Kerkstraat 55, links van het Hofje. De kersverse Stichting Marketing Leerdam Glasstad gaat de promotie van de stad oppakken.

De nieuwe slogan 'Uitblazen aan de Linge' verwijst zowel naar het glas als naar de Linge. De rivier valt beter te benutten voor recreatie en toerisme, vindt de stichting, maar wel op een manier die past bij de rustige omgeving.

Niet alleen glas
Hoewel het imago van glasstad gebruikt zal gaan worden als uithangbord, is het de bedoeling om alle attracties en evenementen in Leerdam te promoten. Tevens gaat de stichting organisatoren van evenementen in de binnenstad of in het Glaspark helpen bij de promotie binnen en buiten de regio. 

Website
Daarvoor wordt ook de nieuwe website ingezet: LeerdamGlasstad.nl. Ondernemers in de vrijetijdssector kunnen onderdeel worden van deze Leerdam-promotie.

Promotiehuis
Vanuit het nieuwe promotiehuis aan de Kerkstraat 55 worden bezoekers enthousiast geïnformeerd over wat er te doen valt in Leerdam en omgeving, door professionele krachten en vrijwilligers. Op termijn zullen er vanaf het promotiehuis ook stadswandelingen worden verzorgd en kunnen ter plekke arrangementen worden geboekt.

Het pand wordt zaterdag 3 maart feestelijk geopend en zal open zijn van dinsdag tot en met zaterdag van 9:00-17:00 uur. De politiek gevoelige zondag is bewust buiten beschouwing gelaten. "Ons eerste doel is iedereen bewust te maken van onze toegevoegde waarde", geeft de kersverse voorzitter Erwin Kooijman als verklaring.

Meer bezoekers en banen
Doel is twintig procent meer bezoekers in Leerdam in 2019. De extra bezoekers moeten zorgen voor dertig extra fulltime banen in de toeristische en culturele sector.

Nieuwe ideeën
Naast het actief promoten, wil de stichting ook een bron zijn voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën waarmee Leerdam beter op de kaart gezet kan worden.

VVV
De gemeente beëindigt de samenwerking met de VVV vanaf komend jaar. Ook fusiepartner Vianen heeft eigen stadspromotie. "Bij de arrangementen kan Zederik natuurlijk ook aanhaken", zegt Kooijman

Bestuur
Het bestuur van Stichting Marketing Leerdam Glasstad bestaat naast Kooijman uit Guus Boogaard (secretaris), Guido Posthumus (penningmeester), Adrie Kleppe, Rob Smouter, Patrick de Keijzer en Nienke Grosse Hamberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden