• De Julianaschool is voor honderd procent veilig bevonden.
• De Julianaschool is voor honderd procent veilig bevonden.

'Julianaschool honderd procent veilig'

Algemeen 463 keer gelezen

LEERDAM • De vloer boven de entree van de Julianaschool aan de Emmalaan is honderd procent veilig. Dat bericht kreeg de directie van de school dinsdagmiddag.

"Uit nader onderzoek is gebleken dat er geen verdicht beton is gebruikt in de betreffende vloer. Dat betekent dat de vloer volledig veilig is", laat Caroline van Reenen, directeur van de Julianaschool, weten.

Erg blij 
Ook de gemeente Leerdam en de omgevingsdienst moeten hun licht nog over de resultaten van het laatste onderzoek laten schijnen. "Maar wij zijn erg blij met de uitslag. We gaan zo spoedig mogelijk de ouders op de hoogte stellen", zegt Caroline van Reenen.

Vorige week werd bekend dat er twijfel bestond over de veiligheid van een stuk van het plafond boven de entree van de school. Dat gedeelte werd donderdagavond – in afwachting van nader onderzoek – direct gestut.

Dat garandeerde volgens de deskundigen de veiligheid van het gebouw. Vandaar dat de lessen gewoon doorgingen. Wel stelde de directie van de school de ouders op de hoogte. Wethouder Bruggeman informeerde op zijn beurt donderdagavond de Leerdamse gemeenteraad.

Schade
Door de resultaten van het laatste onderzoek zijn alle problemen uit de wereld. "Alleen de schade aan het plafond die is ontstaan door de stutpalen moet nu worden gerepareerd", zegt Van Reenen opgelucht.

Na het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport in mei van dit jaar werden in het hele land vloeren van gebouwen onderzocht die in dezelfde tijd waren gebouwd. Dat leidde tot de sluiting van meerdere gebouwen.

De Julianaschool en de bovenliggende woningen dateren van 2011.  

André Bijl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden