• De raad trok geld uit voor de Leerdamse Voedselbank.
• De raad trok geld uit voor de Leerdamse Voedselbank.

Leerdam betaalt deel huur Voedselbank

Algemeen 650 keer gelezen

LEERDAM • De meerderheid van de Leerdamse raad is donderdag akkoord gegaan met een motie van CU, CDA en PvdA om de helft van de huur van de Voedselbank te betalen.

Bovendien vroegen deze fracties of het college zich tot het uiterste in wil spannen om deze subsidie ook na de herindeling voort te zetten. De fracties van VHL Lokaal en SGP stemden tegen.

Een paar jaar geleden heeft de gemeente toegezegd tot en met 2017 de helft van de huur van het onderkomen van de Voedselbank – in het gebouw van West-End – te betalen tot een bedrag van 4.500 euro per jaar. Vanaf 2018 waren er geen bedragen meer opgenomen in de begroting.

Steuntje in de rug
Vandaar dat Harry Wolting (CU), gesteund door CDA en PvdA, voorstelde deze voorziening alsnog een steuntje in de rug te geven. VVD-er André van der Leest liet weten sympathiek tegenover de Voedselbank te staan. "Maar benut uw netwerk, laten we dit niet afwentelen op alle burgers."

Daar was SGP-er Matteo de Visser het mee eens. "We dragen de Voedselbank een warm hart toe. De kerken geven een ruime bijdrage, maar laten we dit niet vanuit de gemeentekas doen."

Soepel
Dat was tegen het zere been van Nico Gros: "Kom eens uit uw eigen vakje. Probeer wat soepeler te zijn." En Wolting: "De Voedselbank bespaart de gemeente veel geld. Onze achterban help al volop. Een kleine bijdrage kan toch geen kwaad."

Wethouder Bruggeman liet namens het college weten de motie over te nemen. "En we gaan ons best doen bij Vianen en Zederik om het ook in de toekomst voor elkaar te krijgen."

De VVD liet zich tijdens de discussie overtuigen, stemde voor en gaf meteen de doorslag: de motie werd met tien tegen acht stemmen aangenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden