• De Leerdamse dames zijn de competitie goed begonnen.
• De Leerdamse dames zijn de competitie goed begonnen. Foto: André Bijl

Opnieuw winst voor hockeymeiden HCL

Sport 507 keer gelezen

LEERDAM • De Leerdamse hockeymeiden wonnen opnieuw. Amersfoort MB3 werd met 1-0 verslagen.

Ook in de tweede wedstrijd van dit seizoen sleepten de meiden drie punten in de wacht. Voor de toeschouwers werd het zaterdag een wedstrijd van veel nagelbijten.

Mooie aanval
In de eerste minuten werd al duidelijk dat er niet te sollen viel met Amersfoort. De teams gingen gelijk op met na vijf minuten de eerste mooie aanval van Leerdam.

Marit de Heer onderschepte de bal en gaf die over aan Jara Coenen. Die passte op Belle Lenselink, waarna Belle twee speelsters van Amersfoort passeerde en de eerste doelpogingen inleidde.

De verdediging van Amersfoort deed haar werk goed, waardoor deze eerste Leerdamse aanval strandde.

Druk
Even later kreeg Amersfoort haar eerste strafcorner. De gasten misten, waarna Leerdam de druk opvoerde en alleen nog op de helft van de tegenstander te vinden was.

De meiden wisten elkaar feilloos te vinden met strakke passes, terwijl het genieten was van de mooie individuele acties. Ook de verdediging deed haar werk uitstekend.

Goal
En dus was het wachten op de eerst goal van Leerdam. Dat wachten werd net vóór rust beloond met een sterke aanval via Annemarie. Vanaf de rechter zijlijn passte zij de bal naar Annelies van Brakel.

Die tikt de bal door naar Linde Telkamp die hem weergaloos inschoot. Er was geen redden aan voor de keepster van Amersfoort: 1-0.

Nagelbijten
Na de rust werd de strijd feller. Nog meer nagelbijten voor de toeschouwers. Er werd gevochten om elke bal.

Amersfoort voerde de druk op. HC Leerdam verloor de controle, de spelers vonden elkaar minder makkelijk en Amersfoort kreeg kansen. De verdediging van Leerdam en keeper Bodine Price hielden het hoofd echter koel en wisten de 1-0 vast te houden.

De volgende wedstrijd is Soest de tegenstander.

• Het tankstation in Vianen aan de Stuartweg.
17-jarige overvallers van tankstation in Vianen betuigen spijt: niet terug naar cel en taakstraf 112 17 uur geleden
• Het kampioensteam van De Albatros.
Waterpoloheren De Albatros kampioen na spectaculair titelduel Sport 17 uur geleden
• Hans van der Donk (Circet Nederland), Michiel Admiraal (DELTA Netwerk) en wethouder Teus Meijdam.