Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Lingewaal tast in de buidel voor speeltoestellen in de kernen

Algemeen 684 keer gelezen

REGIO • Gemeente Lingewaal trekt dertigduizend euro uit om her en der wat nieuwe speeltoestellen aan te schaffen voor de jeugd. 

Het besluit komt voort uit een voorstel van ChristenUnie Lingewaal om geld – twintigduizend euro –vrij te maken voor de speellocatie aan de Drostlaan in Asperen. De speeltuinvereniging heeft daar inmiddels zicht op de realisatie van een gloednieuwe speeltuin. Maar: moet nog even geduld hebben, omdat de beoogde nieuwe locatie aan de Leerdamseweg eerst nog dient als tijdelijke locatie voor de basisschool De Open Poort in verband met de realisatie van de brede school. ChristenUnie-leider Fred Temminck vindt echter dat Asperen niet zo lang kan wachten. "Er zijn meerdere kleine speellocaties en we zien dat er steeds speeltoestellen weggehaald worden omdat ze niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Inmiddels zijn de mogelijkheden voor de spelende jeugd wel heel beperkt geworden en de omstandigheden slecht en de ChristenUnie is van mening dat hier nú iets moet gebeuren." Volgens de partij is Asperen beduidend slechter af dan andere kernen als het gaat om speelvoorzieningen. 

Vandaar het voorstel om geld vrij te maken voor het aanschaffen van speeltoestellen voor de locatie aan de Drostlaan, waarvan ChristenUnie stelt het "geen overdaad zou zijn" als deze locatie ook na 2019 zou blijven bestaan. Aanvankelijk kreeg de partij tijdens de raadsvergadering donderdagavond de steun van de andere partijen. Totdat wethouder Griedo Bel pleitte om het budget niet alleen voor Asperen beschikbaar te stellen. Hij refereerde aan eerdere bezuinigingen op het gebied van speelvoorzieningen – het budget werd gehalveerd. "In het verleden heb ik daarom initiatiefnemers op dit gebied in Herwijnen en Vuren nul op het rekwest moeten geven. Als we nu specifiek heel veel geld gaan geven aan Asperen, dan wordt dat heel moeilijk uitleggen aan de andere kernen." Andere partijen konden zich vinden in deze aanpassing en prompt werd ook besloten de twintigduizend euro aan te passen naar dertigduizend. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden