Afbeelding
Foto: 123RF

Neerijnen zoekt ijverige vrijwilligers

Algemeen 221 keer gelezen

NEERIJNEN • Gemeente Neerijnen wil ook in 2018 ijverige vrijwilligers én vrijwilligersorganisaties in het zonnetje zetten. Mensen kunnen via de website van Neerijnen mensen opgeven voor de prijs.

Er is een prijs voor de Vrijwilliger van het Jaar, iemand die zich onmisbaar heeft gemaakt in 2017, zonder wie bijvoorbeeld sommige activiteiten niet van de grond zouden komen. Denk aan vrijwilligers voor sportverenigingen of mensen die de kartrekker zijn van één of meerdere evenementen. Vrijwilligersorganisaties kunnen ook in de prijzen vallen. En daarnaast is er ook aandacht voor jonge vrijwilliger, daarom is er ook een titel Vrijwilliger van het Jaar voor kinderen jonger dan zestien jaar. De prijs bestaat uit een glazen kunstwerk voor de Vrijwilliger van het Jaar en een geldbedrag, voor de jonge vrijwilliger is er ook een geldbedrag te winnen, net als voor de Vrijwilligersorganisatie van het Jaar. Bij de laatste is het wel de bedoeling dat het geldbedrag besteed wordt aan een project, waarvoor de organisatie zich inzet.

Begin dit jaar werd Corrie van Wijk verkozen tot Vrijwilliger van het Jaar 2016, vanwege haar betrokkenheid bij de Samenloop voor Hoop in Neerijnen en haar inzet voor het Beatrixfonds en het Reumafonds. De Dorpsbelangenvereniging Hellouw werd uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2016.

Iedereen kan een persoon of organisatie opgeven voor de prijs, hierbij is wel een toelichting nodig waarom de organisatie of persoon voor de attentie in aanmerking komt. Daarnaast moet de naam, leeftijd en het adres van de genomineerde opgegeven worden, plus de naam van de tipgever. De consulent vrijwilligerswerk van WelzijnNeerijnen neemt vervolgens contact op met de melder om de informatie door te nemen. De aanmelding moet voor vrijdag 1 december bij gemeente Neerijnen binnen zijn. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Neerijnen op maandag 8 januari. De receptie begint om 19:30 uur in Stroomhuis Neerijnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden