Afbeelding

Alsnog groen licht voor windmolens bij Deil

Algemeen 373 keer gelezen

NEERIJNEN • Bij knooppunt Deil in Neerijnen mogen elf windturbines komen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State over Windpark Deil van de gemeente Neerijnen die woensdag bekend werd. De turbines komen op grondgebied van Neerijnen en Geldermalsen.

Pluimveehouder Jacco van Heuckelum stapte vorige maand naar de hoogste bestuursrechter tegen het bestemmingsplan Windpark Deil. De Raad van State heeft de agrariër niet-ontvankelijk verklaard, omdat hij geen zienswijzen heeft ingediend toen het bestemmingsplan nog bij de gemeenteraad van Neerijnen in procedure was. Van Heuckelum zegt dat het bestemmingsplan voor hem als een verrassing is gekomen. De gemeente had hem als direct omwonende persoonlijk op de hoogte moeten houden, vindt hij.

Raad van State wees dit bezwaar woensdag af. Windpark Deil komt op vierhonderd meter van zijn kippenstal. Van Heuckelum verwacht er veel geluidoverlast van. De windturbines krijgen een tiphoogte van 210 meter. De initiatiefnemers zijn Raedthuys Windenergie, Wind en Co en Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen. De totale investering van 55 miljoen euro wordt fors gesubsidieerd door de provincie Gelderland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden