Afbeelding

Handtekeningenactie Zederik zit halverwege op de helft

Algemeen 379 keer gelezen

ZEDERIK • De handtekeningenactie die Lidy den Breejen uit Meerkerk gestart is tegen de aansluiting van de Vijfheerenlanden bij Utrecht, zit halverwege op de helft van minimaal aantal handtekeningen dat ze zou willen binnenhalen.

Iets meer dan twee weken na de start van de actie hebben ruim 700 inwoners van de dorpen van Zederik hun handtekeningen geplaatst. "Ik hoop minimaal 1400 handtekeningen te kunnen bemachtigen", vertelt Lidy den Breejen. "Dat is 10 procent van de bevolking van Zederik en dat zou een duidelijk signaal zijn naar de Tweede Kamer en de minister van Binnenlandse Zaken."


De Tweede Kamer moet nog beslissen over het voorstel om de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden, bestaande uit Vianen, Zederik en Leerdam, te plaatsen in de provincie Utrecht. Lidy den Breejen, de vrouw van oud-burgemeester Den Breejen van Zederik, is hiertegen fel gekant. "We hebben goede samenwerkingsverbanden in deze regio, het is niet wijs om de rivier over te steken en alles overnieuw te beginnen."

Handtekeningen plaatsen en poster afhalen is niet alleen mogelijk bij de Kadomolen in Ameide en bij STB Computer Service aan het Raadhuisplein 1b in Meerkerk. Er zijn twee adressen bijgekomen waar dat kan: Eetcafé Trefpunt aan de Hei en Boeicopseweg 88-90 in Hei- en Boeicop en Brakband aan de Raadhuisstraat 1 in Leerbroek. De online petitie ondertekenen kan op www.petities.nl ('Nee tegen Utrecht').

Wie wil reageren en meedoen met een creatieve bijdrage aan deze actie, kan contact opnemen met haar via 0183-351336 of neetegenutrecht@gmail.com. De handtekeningenactie loopt tot en met vrijdag 17 november.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden