• Glasblazer aan het werk.
• Glasblazer aan het werk. Foto: 123rf.com

'We've got balls' in het Glasmuseum

Algemeen 292 keer gelezen

LEERDAM • Binnenkort te zien bij het Nationaal Glasmuseum in Leerdam: de tentoonstelling 'We've got balls', de studenten van de Design Academy Eindhoven werken hier dit moment aan. Onder leiding van ontwerper Eibert Draisma ontwerpen veertig studenten kerstballen in glas, ze voorzien deze van computer gestuurde verlichting.

'We've got balls' belooft een spectaculaire kersttentoonstelling te worden, het museum dompelt zich hiermee helemaal onder in kerstsfeer. De studenten maken meer dan veertig ontwerpen voor kerstballen die in de verduisterde kassen in de museumtuin worden opgehangen. Elke ruimte verandert in een kerstdroomwereld van glas en licht.

Met dit project nodigt het Nationaal Glasmuseum ontwerpers in spé uit om kennis te maken met het materiaal glas. Door de glasblazers van het Nationaal Glasmuseum worden de studenten ingewijd in het werkproces rond het ontstaan van een glazen object. De verspreiding van deze kennis en het onder de aandacht brengen van het materiaal bij kunstenaars en ontwerpers is één van de kerntaken van het Nationaal Glasmuseum.

'We've got balls' is vanaf zaterdag 18 november open voor het publiek. Bezoekers krijgen tevens de mogelijkheid een eigen kerstbal te blazen, dit kan in de maanden november en december iedere woensdag (van 13:30 tot 17:00 uur), zaterdag (van 10:00 tot 17:00 uur) en zondag (van 12:00 tot 17:00 uur). De kerstbal moet na het blazen een paar dagen afkoelen, daarna kunnen deelnemers hem komen ophalen. Reserveren hiervoor is wel noodzakelijk, omdat deze miniworkshops erg populair zijn. Dit kan via 0345-614960. In de museumwinkels zijn kerstballen van de eigen glasblazers te koop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden