• Het Grote Rivieren Loopcircuit wordt zaterdag afgesloten.
• Het Grote Rivieren Loopcircuit wordt zaterdag afgesloten.

Ontknoping Grote Rivieren Loopcircuit

Sport 208 keer gelezen

REGIO • De beslissingen in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit vallen op de atletiekbaan van Typhoon in Gorinchem op zaterdag 21 oktober. De Typhoonloop van komende zaterdag is zoals elk jaar de laatste wedstrijd in het loopcircuit.

Wordt het Paul Visser of toch nog Arjan Kaashoek? En steekt Anne Zijderveld op het laatste moment toch nog Renata Haring voorbij? Nog niets is definitief in de klassementen van het Grote Rivieren Loopcircuit tot iedereen komende zaterdag de finish is gepasseerd in Gorinchem.

Daarna worden van alle atleten de beste zes resultaten opgeteld uit de negen lopen van het afgelopen seizoen. Die tellen mee voor de definitieve rankings.

Overwinning
Maar er staat natuurlijk ook een overwinning op het spel in de Typhoonloop zélf. Het is alweer de 29e editie van deze wedstrijd, die de start en finish heeft liggen op de Grote Schelluinsekade. De parcoursrecords van Neals Strik (30.37) en Wilma van Onna (34.08) staan al jaren trots overeind sinds respectievelijk 2000 en 2001.

De wedstrijdloop over 10 kilometer begint om 14:00 uur. De 5 kilometer start om 13:00 uur en vanaf 12:00 uur zijn er jeugdlopen in diverse leeftijdscategorieën.

Inschrijven
Voorinschrijven is tot en met 17 oktober mogelijk via www.inschrijven.nl. Op de wedstrijddag zelf kunnen de deelnemers zich melden in de kantine van Typhoon, waar ook kleed- en douchegelegenheid is.

Meer informatie over de Typhoonloop en alle klassementen uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit zijn te vinden op de website van de Typhoon: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen.
100 kinderen genieten van Tik Tak Tok Paasfestijn bij MHC Vianen fotoserie 6 uur geleden
Afbeelding
Toegankelijk West Betuwe zoekt interactie en organiseert avond in Heukelum Nieuws 9 uur geleden
• Van radio's tot koffiezetapparaten en knuffels, alles wordt gerepareerd.
Repair Café Leerdam-Noord van start: 'Goed voor milieu én portemonnee' Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden