Afbeelding

Allerlei activiteiten in Lingewaal vanwege de Valpreventiemaand

Algemeen 185 keer gelezen

LINGEWAAL • In verband met de Valpreventiemaand zijn er in gemeente Lingewaal verschillende activiteiten voor senioren van 65 jaar en ouder. Doel ervan is valangst bij senioren terug te dringen en beweging te stimuleren.

In 2016 is in Lingewaal gestart met het project Lingewaal Fit, Veilig & Vitaal. Deelnemers aan dit project zijn Fysiotherapie Asperen, Procare Fysiotherapie, de wijkverpleegkundige van het Sociaal Team, de ouderenadviseur en vrijwillige woonadviseurs van Welzijn Lingewaal, vrijwilligers, GGD Gelderland-Zuid en de gemeente Lingewaal. Samen werken zij aan het voorkómen van valangst en vallen bij de oudere generatie door senioren te stimuleren om in beweging te blijven.

In dorpshuis De Lindehof in Spijk vindt dinsdag 24 oktober van 10:30 tot 12:00 uur een informatieochtend plaats. Senioren kunnen er in gesprek met verschillende professionals over onderwerpen als bewegen, voeding en medicijngebruik. Ook worden er deze ochtend tips gegeven over slimme aanpassingen in een woning waardoor senioren langer thuis kunnen blijven wonen.

Er zijn ook verschillende fittesten in de regio. Tijdens een dergelijk onderzoekje worden er een aantal kleine testen gedaan op het gebied van bijvoorbeeld zitten en opstaan, het reikvermogen en het uithoudingsvermogen. Ook vullen de deelnemers een korte algemene vragenlijst in over hun gezondheid. Na afloop krijgen deelnemers een advies van de fysiotherapeut mee over hun vitaliteit en hun mogelijkheden meer te bewegen. Er vinden twee fittesten plaats: één in dorpshuis De Krakeling op vrijdag 3 november tussen 10:00 en 12:00 uur en donderdag 9 november in dorpshuis De Poort in Herwijnen ook tussen 10:00 en 12:00 uur. Aanmelden is niet nodig, mensen kunnen gewoon binnenlopen.

Verder start er woensdag 15 november nog een beweegcursus onder leiding van een fysiotherapeut van Procare. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en twintig beweegactiviteiten verspreid over tien weken, en vindt plaats in dorpshuis De Koels in Vuren. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de cursus terecht bij Procare Fysiotherapie via 0183-699933.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden