• De dames van WHV gingen in Vlaardingen onderuit.

Dames WHV met 3-1 onderuit

Sport 200 keer gelezen

ASPEREN • De dames van WHV speelden zaterdag tegen Move4U in Vlaardingen. Op dat moment was Move4U koploper, maar zo kort na de start van de competitie kunnen daar weinig conclusies aan verbonden worden. Toch bleek Move4U een maatje te groot: WHV verloor met 3-1.

De eerste set ging het de dames van WHV makkelijk af, aan de kant van Vlaardingen werden veel fouten gemaakt waardoor het voor de Asperense dames eenvoudig was om op voorsprong te blijven. Met een sterke blokkering en veel servicedruk had WHV veel grip op het spel en won de set met 19-25.

Meer in hun mars
In de daaropvolgende sets bleek Move4U meer in hun mars te hebben dan in de eerste set bleek. Ze kwamen terug in de wedstrijd en overrompelde WHV met een ijzersterke service.

De speelsters van WHV werkten hard, maar mentaal was er iets gebroken door deze come-back van de thuisclub: de fouten lagen bijna allemaal aan kant van WHV. Aanval na aanval belandde buiten de lijnen en veel servicepasses ketsten de verkeerde kant op.

Nakijken
Na verlies in de tweede set (25-15) leek het in de derde set weer de goede kant op te gaan en stond WHV acht punten voor. Tot het moment waarop Move4U gas gaf en WHV opnieuw het nakijken had. De frustratie liep daardoor hoog op aan kant van WHV.

Ook de vierde set ging naar de dames uit Vlaardingen, die dankzij deze overwinning nog steeds fier aan kop gaan.

Zaterdag 14 oktober speelt WHV om 17:00 uur thuis tegen Volley2B.